Bodegas Volver - Pasonillo

2019, Castilla y Léon, Vino de la Tierra de Castilla

Paso a Paso Pasonillo Late Harvest Tempranillo is een warme, rijke Spaanse rode wijn. Het heerlijke aroma zit vol intens fruit en bramen. Dik en vol met rood fruit, specerijen, confiture en vanille.

De tempranillodruiven voor deze Pasonillo worden van de meer dan veertig jaar oude stokken met de hand geplukt en vergist op 5º gedurende 48 uur. 15 % van de most wordt gedroogd voor nog meer concentratie. Na vinificatie wordt de wijn voor 6 maanden gelagerd op zowel Frans als Amerikaans eiken. Ontdek deze unieke Spaanse rode wijn en geniet!

Land:
Spanje
Jaartal:
2019
Regio:
Castilla y Léon
Appelatie / Herkomst:
Vino de la Tierra de Castilla
Druivenras:
Tempranillo
Serveertemperatuur:
16-18°C
8,95

7,50 per 6

+

Omschrijving

Deze Paso a Paso Pasonillo Late Harvest Tempranillo is een warme, rijke Spaanse rode wijn. Duurzaam gemaakt en gecertificeerd als vegan wijn. Het heerlijke aroma zit vol intens fruit en bramen. De smaak is dik en vol met rood fruit, specerijen en aan de finish dat typische fruitige confituurtje met zachte vanille tonen.

De tempranillo druiven voor deze Paso a Paso Pasonillo Late Harvest Tempranillo worden van de meer dan veertig jaar oude stokken met de hand geplukt en vergist op 5º gedurende 48 uur. 15 % van de most wordt gedroogd voor nog meer concentratie. De vinificatie op RVS duurt 12 tot 18 dagen waarna de wijn voor 6 maanden gelagerd wordt op zowel Frans als Amerikaans eiken. Ontdek deze unieke Spaanse rode wijn en geniet!

Uitstekend als aperitief en kan worden geserveerd met borrelhapjes, droge ham en lichte kazen, of bij het diner met gerechten van kip, gegrild vlees, gerechten op basis van bonen en gehakt. Zeer veelzijdig!