Casal Farneto - Diego Verdicchio dei Castelli di Jesi

2019, Marken, Verdicchio dei Castelli di Jesi

De druiven voor deze wijn zijn biologisch verbouwd. De pluk is met de hand gedaan op het precieze moment dat zuren, suikers en de PH waarde in de juiste balans waren. De oogst vond plaats tussen het midden en het einde van september. De geur van deze wijn is rijk te noemen. Hij ruikt bloemig, maar ook naar perzik, limoen en witte peper. In de smaak is hij eveneens rijk, fruitig en zacht. In de afdronk proef je, net als bij vele andere Italiaanse witte wijnen, een spannend bittertje. Om zo te drinken is hij uitstekend geschikt, maar bij de maaltijd toont hij zijn veelzijdigheid. Denk bij de maaltijdcombinatie aan wit vlees, zoals gevogelte en kalfsvlees. Probeer hem ook eens bij gevulde paprika.


Land:
Italië
Jaartal:
2019
Regio:
Marken
Appelatie / Herkomst:
Verdicchio dei Castelli di Jesi
Druivenras:
Verdicchio
Serveertemperatuur:
10-12°C
Biologisch:
  • Biologisch
9,50

8,84 per 6

+

Omschrijving

Informatie producent:

Casal Farneto is een wijnbedrijf dat zijn naam dankt aan de Farneto eikenbomen die rond de boerderij staan. Het landschap eromheen is simpelweg fantastisch te noemen: heuvels in een coulissen landschap. De omvang van het bedrijf is 35 hectare. Daarop worden zowel blauwe als witte druiven verbouwd. Voor een groot deel op biologische wijze, waarbij het de ambitie van Casal Farneto is om uiteindelijk op alle hectaren wijngaard biologisch te gaan werken.

Informatie gebied:

Le Marche is een regio in het oosten van Italië, waarvan de hoofdstad Ancona is. In het oosten grenst de regio aan de Adriatische Zee en in het westen aan Toscane en Umbrië. Als je van oost naar west rijdt, ga je van zeeniveau naar uiteindelijk de hoge bergen van de Apennijnen (hoogste top: 2476 m!). De belangrijkste wijngebieden liggen in het heuvelland, zo’n 20 tot 50 kilometer landinwaarts. Het herkomstgebied waar het hier over gaat heeft een fantastische naam: DOC Verdicchio dei Castelli di Jesi. Verdicchio is de naam van de druif, Jesi slaat op de naam van het centrale plaatsje in deze wijnregio.

Dit herkomstgebied is aantrekkelijk gelegen. Niet alleen omwille van zijn natuurschoon, ook omdat het is gelegen in de regenschaduw van de Apennijnen. Daardoor valt er relatief weinig neerslag, terwijl de temperaturen voor wijnbouw zeer geschikt zijn. Er is veel zonneschijn. Doordat het gebied op enkele honderden meters hoogte ligt, is er een gunstig verschil tussen dag- en nachttemperatuur. Hierdoor blijven er mooie zuren in de druiven en ontwikkelen de aroma’s zich beter. Verdicchio is hier de bekendste witte druif; Montepulciano de bekendste blauwe.