Coriole - Estate Shiraz

2015, South Australia Region, McLaren Vale

Een intense geur van pruimen, zwarte peper, vanille en donkere chocolade. De smaak is zwoel met veel lagen fruit van kersen tot donker bosfruit en een heerlijke aardse toon. Deze volle body wijn combineert goed met krachtige vleesgerechten, bijvoorbeeld uit de oosterse keuken, en uiteraard diverse wildgerechten.

Land:
Australië
Jaartal:
2015
Regio:
South Australia Region
Appelatie / Herkomst:
McLaren Vale
Druivenras:
Shiraz
Serveertemperatuur:
16-18°C
21,95

20,41 per 6

+

Omschrijving

Coriole Vinyards

In de heuvels van McLaren Vale, op een uurtje ten zuiden van Adelaide en op een (royale) steenworp van de zee, ligt Coriole. Het kloppend hart van het bedrijf is het originele boerenbedrijf dat hier in 1860 is neergezet. De wijngaarden werden direct na de Eerste Wereldoorlog aangeplant. Het grootste deel van de aanplant (65%) bestaat uit Shiraz, dé klassieke druif van deze relatief koele streek. Daarnaast is er een liefhebberij in Italiaanse rassen als Sangiovese (10%), Faino, Montepulciano en Barbera. In totaal worden de wijnen gemaakt van zo'n 25 losse percelen, die in leeftijd variëren van 3 tot 90 jaar oud. De eerste wijn die gebottled werd onder eigen label in 1970 was een Shiraz. Net als bij veel andere Australische wijnbedrijven is hier meer te beleven dan alleen wijn proeven. De kelder is vrijwel elke dag open voor bezoek, er is een restaurant, een winkel met de eigen wijnen, maar ook met olijfolie, azijn en andere lekkernijen.

McLaren Vale

McLaren Vale ligt ten zuiden van de stad Adelaide. In 1838 werden de eerste wijnstokken in Zuid-Australië gepland, en nog steeds heeft Mclaren Vale vele oude wijnstokken, sommige meer dan 100 jaar oud. McLaren heeft veel verschillende zones en daarmee levert het ook veel verschillende kwaliteiten. Aan de meteorologische omstandigheden kan het nauwelijks liggen. Mclaren Vale is een smalle kuststrook tussen de oceaan en de hoge Mount Lofty Ranges. Het groeiseizoen is lang en warm, de lucht circuleert voldoende om vorst te voorkomen. De oceaan levert verkoelende invloeden, met name in de vorm van middagbriesjes, die de zuren in de druiven helpen behouden. Het is vooral een gebied waar de Shiraz het erg goed doet. Het geeft mokka en warme aardsheid. De helft van de door de 80 wijnbedrijven verbouwde druiven wordt door de grote brands opgekocht.

Recensies

Geen berichten gevonden

Schrijf een beoordeling