Domaine les Asseyras-Tulette - Côtes du Rhône Blanc

2014, Côtes du Rhône, Côtes du Rhône AOC
100% Viognier. In tegenstelling tot veel Viogniers die vaak te rijp geplukt zijn en daardoor “overdone” in geur en smaak worden, maakt Daniel Blanc juist een ingetogen, relatief strakke wijn. Mineraal, puur en verteerbaar. Wit fruit, bloemen, wat gember en lichte perzik.
Jaartal:
2014
Land:
Frankrijk
Regio:
Côtes du Rhône
Appelatie / Herkomst:
Côtes du Rhône AOC
Druivenras:
Viognier
10,50

9,77 per 6

+

Omschrijving

Je zit goed bij de familie Blanc op 'Ass(ey)ieras'….. toen en nu!

Als men in de geschiedenisboeken van dit familiedomein terugbladert dan betekent Asseyras zoiets als "tu t'ass(ey)ieras; je kunt lekker gaan zitten".

In 1620, was les Asseyras een rustplaats voor paarden en hun berijders als zij van het achterland op weg waren naar de plaats Orange. Men kon eindelijk eens lekker gaan zitten… de paarden zijn vandaag de dag nagenoeg verdwenen, wat bleef zijn de wijngaarden, die toen ook al in de boeken beschreven stonden. Nu de zoon Daniel en zijn vrouw Francoise het roer hebben over genomen is er eigenlijk in de 20 jaar dat we de familie kennen wezenlijk niets veranderd. Doe maar gewoon, blijf maar gewoon. Hier wordt een eerlijk product uit de Vallee du Rhône gemaakt. Toen en nu!

Het domein omvat nu in totaal 24 hectare, genoeg om de familie bezig te houden want hier wordt met een beperkt aantal personen echt hard gewerkt.