Domaine Mee Godard - Morgon Côte du Py

2018, Beaujolais, Morgon AOP

Een Beaujolais met kracht, mineraliteit en intensiteit, kan dat? Jazeker, meestal komt de wijn dan uit één van de crus. In dit geval van Côte de Py in Morgon. Prachtig rood fruit, kruidigheid en bloemige tonen. Evenwichtige wijn met een heerlijk lange afdronk.

Land:
Frankrijk
Jaartal:
2018
Regio:
Beaujolais
Appelatie / Herkomst:
Morgon AOP
Druivenras:
Gamay
Serveertemperatuur:
14-16°C
29,95

27,85 per 6

+

Omschrijving

Informatie producent

Mee Godard is een startende wijnmaakster die nu al goede wijnen maakt en nog veel moois belooft voor de toekomst. Mee Godard is een bijzondere vrouw. Zij is geadopteerd in haar eerste levensjaar vanuit Korea En opgegroeid in Lyon. Ze heeft oenologie gestudeerd in Oregon en Montpellier en gewerkt bij bedrijven als Maison Chanson, Château de Corton-André en Domaine Comtes Lafon. In 2013 is ze met haar gezin in Morgon geland waar ze een huis helemaal hebben gerenoveerd en nu vijf hectare wijngaard in eigendom hebben in drie geweldige ‘climats’. Ze wil graag biologisch en biodynamisch gaan werken, maar dat kunnen de stokken nog niet aan, omdat haar voorgangers conventioneel hebben gewerkt.

Informatie gebied:

Officieel is de Beaujolais een onderdeel van de Bourgogne. In de praktijk wordt het als een apart gebied gezien. De Beaujolais is gelegen ten zuiden van de Bourgogne en ten noorden van Lyon. Het ligt als een corridor tussen de uitlopers van het “Massif Central” in het westen en de vlakte van de rivier de Saône in het oosten. De 500 tot 1.000 meter hoge bergen in het westen bieden beschutting aan de wijngaarden. Bovendien veroorzaakt de aanwezigheid van de bergrug föhneffecten. Deze warme valwind droogt de dominante westenwind uit, wat zeer bevorderlijk is voor de wijnbouw. De wijngaarden in de Beaujolais liggen op hoogte de 200 en 400 meter en zijn voornamelijk op de zuidelijke en zuidoostelijke hellingen gebouwd. Hierdoor profiteren zij van optimaal zonlicht. Factoren zoals geografische ligging, de hoogte en de aard van het landschap zorgen ervoor dat er in het gebied verschillende microklimaten voorkomen. Deze leveren een belangrijke bijdrage aan de eigenschappen van de verschillende Cru’s, de beste gebieden in de Beaujolais. De wijnranken van de tien Cru’s zijn allemaal aangeplant op oostzuidoostelijke hellingen en liggen op een hoogte tussen de 200 en 500 meter. De bodem bestaat voornamelijk uit graniet, waardoor de wijnen structuur hebben. Alle rode wijnen zijn van één druivenvariëteit gemaakt, de Gamay. Kenmerken zijn fruit, souplesse en vooral drinkbaarheid. Ideaal voor de wijndrinker die op zoek is naar minder zware wijnen. Sommige crus zijn echter wat steviger van karakter, zoals Morgon. En dan vooral de wijn uit een subgebied binnen Morgon: Côte du Py, die als het beste productiegebied van Morgon wordt beschouwd.