False Bay - Crystalline Chardonnay

2020, Coastal Region, Coastal region

Alle wijnen van False Bay worden allen biodynamisch geteeld. En deze zorg voor de natuur proef je terug in het glas. Het is een zorgvuldig gemaakte wijn, die profiteert van de gunstige ligging van de wijngaarden van False Bay. Dat is namelijk op drie kilometer van de zee en op een hoogte van zo'n driehonderd meter; de koelte zorgt voor veel frisheid en elegantie in de wijn. Een echte chardonnay in je glas, maar dan met dat typisch aromatische van Zuid Afrika. Citrus, perzik en dat alles heerlijk fris opgediend!


Land:
Zuid-Afrika
Jaartal:
2020
Regio:
Coastal Region
Appelatie / Herkomst:
Coastal region
Druivenras:
Chardonnay
Serveertemperatuur:
10-12ΡC
Biologisch:
  • Bio-dynamisch
  • Biologisch
6,50

5,50 per 6

+

Omschrijving

Informatie producent: De wijngaarden van Waterkloof liggen op de Schapenberg, vlak bij False Bay en Stellenbosch, aan de voet van de Hottentot-Holland bergen tussen 150 en 300 meter boven zeeniveau. Er wordt biodynamisch gewerkt, de wijnen van Waterkloof zijn biologisch gecertificeerd. Waterkloof is een erg mooi bedrijf dat bruist van de biodiversiteit. Overal prachtige planten, bloemen en dieren. Ze werken op een natuurlijke manier en nemen dat zeer serieus: zo wordt met paard en wagen gewerkt omdat tractoren en andere machines de grond te veel aandrukken. Naast wijnen onder eigen naam brengt Waterkloof ook een aantal wijnen uit onder de naam False Bay. Deze wijnen zijn gemaakt van druiven deels uit eigen wijngaarden en deels afkomstig van wijngaarden van bevriende wijnmakers. Deze wijnen zijn niet biologisch gecertificeerd, maar de meeste druiven zijn wel afkomstig van wijngaarden waar biologisch wordt gewerkt.

Informatie gebied:

Toen Mandela in 1990 als vrij man de gevangenis uitliep, had de Zuid-Afrikaanse wijnbouw er weliswaar al een geschiedenis van ruim 300 jaar opzitten, maar stond het tegelijkertijd nog in de kinderschoenen. Het prachtige land met zijn bewogen historie is nu een van de meest dynamische en spannende wijnlanden ter wereld. Sinds de afschaffing van de apartheid is er een (her)ontwikkeling van nieuwe en vergeten terroirs gaande met als doel steeds meer unieke wijnen te ontwikkelen. Dit wordt mede bepaald door de structuur van de industrie en vooral de mensen. In tegenstelling tot een aantal andere wijnlanden in de “Nieuwe Wijnwereld” kent Zuid-Afrika relatief veel kleinere, zelfstandige ondernemingen, waar de wijnmaker ook eigenaar is. De wijnbouw vindt voornamelijk plaats in het zuidwesten van Zuid-Afrika, relatief dichtbij de oceaan. De koude stroming vanuit Antarctica zorgt voor verkoeling. De meeste wijnstokken gedijen daarom in een bijna perfect mediterraan klimaat. De wijnen van Waterkloof komt uit het district Stellenbosch. Dit gebied is samen met Paarl de traditionele spil van de Kaapse wijnactiviteit. Hoe opwindend de resultaten van recente aanplantingen in andere koelere contreien ook zijn, de wijnactiviteit zal waarschijnlijk gecentreerd blijven rond Stellenbosch en Paarl.