Geoff Merrill - Pimpala Road Shiraz

2017, South Australia Region, McLaren Vale

Een typisch Australische Shiraz vol, sappig en verteerbaar! Deze wijn combineert goed met krachtige vleesgerechten, bijvoorbeeld uit de oosterse keuken, wildgerechten en met Coq au Vin is deze wijn ook heerlijk.

Land:
Australië
Jaartal:
2017
Regio:
South Australia Region
Appelatie / Herkomst:
McLaren Vale
Druivenras:
Shiraz
Serveertemperatuur:
16-18°C
10,95

10,18 per 6

+

Omschrijving

Legendarische wijnmaker uit Australië

Een legende, dat is het enige juiste woord voor deze markante wijnmaker. Ook zeer opmerkelijk is dat Geoff zijn wijnen eerst op dronk laat komen voordat ze op de markt verschijnen. Zo zijn de Reserve wijnen pas 6 jaar na de oogst beschikbaar en de Estate wijnen 3 jaar na de oogst. Dit is mogelijk door de fijne zuren die het rijke fruit structuur geeft en de complexiteit ten goede komt. De Reserve Shiraz heeft de Jimmy Watson Memorial Trophy ontvangen, de hoogste eer in Australië voor een Shiraz.

McLaren Vale

McLaren Vale ligt ten zuiden van de stad Adelaide. In 1838 werden de eerste wijnstokken in Zuid-Australië gepland, en nog steeds heeft Mclaren Vale vele oude wijnstokken, sommige meer dan 100 jaar oud. McLaren heeft veel verschillende zones en daarmee levert het ook veel verschillende kwaliteiten. Aan de meteorologische omstandigheden kan het nauwelijks liggen. Mclaren Vale is een smalle kuststrook tussen de oceaan en de hoge Mount Lofty Ranges. Het groeiseizoen is lang en warm, de lucht circuleert voldoende om vorst te voorkomen. De oceaan levert verkoelende invloeden, met name in de vorm van middagbriesjes, die de zuren in de druiven helpen behouden. Het is vooral een gebied waar de Shiraz het erg goed doet. Het geeft mokka en warme aardsheid. De helft van de door de 80 wijnbedrijven verbouwde druiven wordt door de grote brands opgekocht.

Wijnbeschrijving:

Een rode wijn van 100% shiraz. De geur vol met zwarte bessen rijpe kersen en licht kruidig, sappige aanzet vol van bosbessen rijpe kersen en wat mokka in combinatie met zachte tannines. Een typisch Australische Shiraz vol, sappig en verteerbaar!

Wijn/spijs combinatie:

Deze wijn combineert goed met krachtige vleesgerechten, bijvoorbeeld uit de oosterse keuken, wildgerechten en met Coq au Vin is deze wijn ook heerlijk.


Recensies

Geen berichten gevonden

Schrijf een beoordeling