Heim - Pinot Gris Impérial

2017, Elzas, Alsace AOC

De Pinot Gris druif is een pijler van de Elzasser wijnbouw. Hij geeft in deze regio prachtige resultaten. Een tikje donkerder gekleurd dan zijn collega-druiven (vandaar Gris in zijn naam) en heerlijk gekruid-aromatisch, geeft de druif hier zwoele wijnen. In de neus heeft hij aroma's van abrikoos en gedroogd fruit. Hoewel de wijn een behoorlijk vol (vettig) mondgevoel heeft, blijft hij toch elegant door de verfijnde zuren. Deze Pinot Gris weert zich uitstekend aan het diner, waar hij met uiteenlopende gerechten goed combineert. Denk hierbij aan wit vleesgerechten, gevogelte, vis (ook de wat steviger vissoorten) maar ook pastagerechten.

Land:
Frankrijk
Jaartal:
2017
Regio:
Elzas
Appelatie / Herkomst:
Alsace AOC
Druivenras:
Pinot Gris
Serveertemperatuur:
8-10°C
10,50

9,77 per 6

+

Omschrijving

Informatie producent

Bestheim, de producent van de lijn Heim wijnen, is een groot en toonaangevend wijnbedrijf uit de Elzas. Het is een toevoeging van twee coöperaties uit de Elzas, Bennwihr en Westhalten, en het handelshuis Heim. Het is gelegen bij de belangrijke wijnplaats Colmar. Heim maakt een brede lijn cépagewijnen van alle klassieke druivenrassen die voorkomen in de Elzas. Daarnaast maakt Heim ook een prima Crémant d'Alsace.

Informatie wijngebied

De Elzas is een wijnstreek in Frankrijk, gelegen tussen de Vogezen in het westen en de Rijn in het oosten, noordelijk begrensd door Straatsburg, zuidelijk door Mulhouse. Hogerop bevinden zich nog twee kleinere deelgebieden. De wijnen van de Elzas zijn cépagewijnen. Ze worden van één druivenras gemaakt en worden niet benoemd naar de naam van het dorp waarin de productie plaatsvindt, maar naar de naam van het gebruikte druivenras. De bekendste druivenrassen die gebruikt worden zijn de Gewurztraminer, Riesling, Pinot Gris, Muscat en Pinot Blanc. De eerste vier zijn de zogenaamde edele druivenrassen en mogen mits aan bepaalde voorwaarden voldaan de naam “ Alsace Grand Cru dragen.