Lafage - Narassa

2018, Languedoc-Roussillon, Côtes Catalanes IGP
Land:
Frankrijk
Jaartal:
2018
Regio:
Languedoc-Roussillon
Appelatie / Herkomst:
Côtes Catalanes IGP
Druivenras:
Grenache, Syrah
Serveertemperatuur:
16-18°C
15,95
+

Omschrijving

Wijnhuis

Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranée en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Streek

Vin de Pays uit het zuiden van Frankrijk. Wijngaarden liggen rond de plaats Perpignan in de regio Roussillon. Het klimaat is Mediterraan en warm. De bodem bestaat uit zandsteen gemengd met gravel en kalkhoudende klei.

Wijn

De grenache druiven voor 'lieu dit Narassa' worden geoogst als ze overrijp zijn en zelfs al een beetje ingedroogd. Dit is ook de techniek die in Italië 'appassimento' wordt genoemd, licht ingedroogde druiven die veel rijkdom en een zwoele indruk aan de wijn meegeven. De druivenstokken zijn ruim 60 jaar oud waarvan de wijngaarden in de Vallée de l'Agly liggen en de bodem uit zwarte leisteen bestaat.

Vol, intens en krachtig met in de geur bramen en specerijen, in de smaak aangevuld met gekonfijt fruit, kruiden, karamel en fluweelzachte tannines. Lekker bij rijk gekruide gerechten, stoofgerechten en vlees van de grill.

Recensies

Geen berichten gevonden

Schrijf een beoordeling