Philippe Nusswitz Opale - Rosé

NVT, Languedoc-Rousillon

Deze mooie rosé van Philippe Nusswitz heeft een prettige frisheid. Dat komt omdat de wijngaarden voor deze wijn op enige hoogte liggen. Hierdoor is er een redelijk groot verschil tussen dag- en nachttemperaturen, wat de frisheid ten goede komt. Verder is deze rosé gebalanceerd; dat komt omdat de wijngaarden verspreid liggen over verschillende bodemsoorten waardoor ze ieder een eigen karakter aan de druiven geven. Door de wijn van deze verschillende bodemsoorten te blenden, ontstaat een goede balans in de uiteindelijke wijn. De druivensoort is overigens grenache, een geurige en kruidige druif met weinig tannines (die zijn namelijk minder gewenst in een rosé wijn).

De kleur is vrij bleek. De aroma's zijn voornamelijk die van klein rood fruit, citrus en bloemen. De smaak is licht, fris en opwekkend, juist wat je zoekt in een zomers glas rosé.

Land:
Frankrijk
Jaartal:
NVT
Regio:
Languedoc-Rousillon
Serveertemperatuur:
8-10°C
9,50

8,84 per 6

+

Omschrijving

Philippe Nusswitz

De uit de Elzas afkomstige Philippe Nusswitz werd in 1986 uitgeroepen tot “Meilleur sommelier de France". Philippe Nusswitz werkte voor het vermaarde Auberge de l'Ill (3 michelinsterren). In 2002 vestigde hij zich met zijn familie in Durfort (gelegen tussen Toulouse en Carcasonne) en startte een nieuw avontuur als wijnmaker. Al snel maakt hij naam met zijn wijnen (Orénia). Philippe maakt zijn wijnen zo natuurlijk mogelijk en streeft er naar zijn wijnen in de toekomst volledig biologisch te maken. De wijnen van Nusswitz zijn puur en bezitten veel karakter. Het zijn bijzonder fraaie en originele wijnen.

Recensies

Geen berichten gevonden

Schrijf een beoordeling