Philippe Nusswitz Orénia - Rouge

2018, Languedoc-Rousillon, Duche D'Uzes IGP

Dit is een fraaie rode wijn uit de Zuid-Franse Cevennen: warmbloedig door de blend van syrah en grenache. Rood fruit, kruidigheid en soepele tannines. Prachtige prijs-kwaliteit!

Land:
Frankrijk
Jaartal:
2018
Regio:
Languedoc-Rousillon
Appelatie / Herkomst:
Duche D'Uzes IGP
Druivenras:
Syrah & Grenache
Serveertemperatuur:
16-18°C
11,95

11,11 per 6

+

Omschrijving

Informatie producent:

De uit de Elzas afkomstige Philippe Nusswitz werd in 1986 uitgeroepen tot “Meilleur sommelier de France”. Philippe Nusswitz werkte voor het vermaarde Auberge de l’Ill (3 Michelin sterren). In 2002 vestigde hij zich met zijn familie in Durfort (gelegen tussen Toulouse en Carcasonne) en startte een nieuw avontuur als wijnmaker. Al snel maakt hij naam met zijn wijnen (Orénia). Philippe maakt zijn wijnen zo natuurlijk mogelijk en streeft er naar zijn wijnen in de toekomst volledig biologisch te maken. De wijnen van Nusswitz zijn puur en bezitten veel karakter. Het zijn bijzonder fraaie en originele wijnen.

Informatie gebied:

AOP Duché d’Uzès is pas sinds 2012 een zelfstandige herkomstgebied; daarvoor viel het onder de meer algemene noemer van Vin de Pays de Cévennes. Bij het grote publiek is dit gebied eerder bekend als vakantiegebied dan voor zijn wijnen. Dat zal in de toekomst waarschijnlijk veranderen want er is veel potentieel om uitstekende wijnen te maken. Het ligt in het departement Gard. De bodem bestaat vooral uit klei-kalksteen. De belangrijkste druiven voor witte wijnen zijn Viognier, Roussanne en Chardonnay. Voor rood zijn dit Grenache en Syrah in de hoofdrol. Daarnaast vinden we nog Carignan, Cinsault en Mourvèdre. De wijnen zijn tamelijk rond en weldadig van karakter, met niet zo veel zuren. Het is een klein gebied met ongeveer 300 hectare aan wijngaarden waarvan meer dan de helft rode wijnen oplevert.

Wijnbeschrijving:

De druiven zijn afkomstig uit de wijngaarden van de coöperatie. Nusswitz heeft zijn naam aan de wijn verbonden, geeft adviezen en verzorgt de marketing. Zo worden er geen kunstmatige gisten gebruikt. Deze wijn heeft zowel frisheid als rijkdom. Hij is gemaakt van de druivensoorten syrah en grenache. Je herkent aroma's van rijp rood fruit en een aangename kruidigheid. Het mondgevoel is zacht en de tannines zijn soepel.

Wijn/spijs combinatie:

Deze wijn gaat mooi samen met lamsvlees of gewoon bij de barbecue.

Recensies

Geen berichten gevonden

Schrijf een beoordeling