Pierre Belle - 3 de Coeur

2016, Languedoc-Rousillon, Coteaux de Beziers IGP

Deze wijn is een East Meets West blend; Merlot en Cabernet Sauvignon zijn twee iconische druivensoorten uit de Bordeaux streek en de Syrah is al even iconisch, maar dan uit de Rhône streek. In de Languedoc geven deze druiven door de zonrijke condities een volle en zeer sappige smaak aan de wijn. Dankzij de houtrijping van een jaar, kan deze wijn heel goed worden gecombineerd bij een maaltijd. Het is een wijn met een donkerrode kleur. In de neus ruik je zwart fruit, zoals bramen en pruimen. In de smaak is de wijn bijzonder sappig en rijp.

Land:
Frankrijk
Jaartal:
2016
Regio:
Languedoc-Rousillon
Appelatie / Herkomst:
Coteaux de Beziers IGP
Druivenras:
Merlot, Cabernet Sauvignon & Syrah
Serveertemperatuur:
16-18ΡC
12,95

12,04 per 6

+

Omschrijving

Informatie producent:

Domaine de Pierre Belle is een familiebedrijf dat gelegen is in Lieuran-les-Béziers, ongeveer 10 kilometer ten noorden van de Zuid-Franse stad Béziers. Het gebied ligt in de heuvels en de wijngaarden liggen naar de zon toe gekeerd, waardoor maximale rijping van de druiven ontstaat. Het bedrijf heeft 60 ha wijngaarden in bezit. Ze maken een breed palet aan wijnen, van heel uiteenlopende druivenrassen. Er wordt op duurzame wijze wijn gemaakt, zonder dat ze strikt biologisch wijn verbouwen. Ze gebruiken om de fermentatie op gang te brengen, louter eigen gisten.Voor de jonge, fruitige wijnen wordt een zogenaamde koude, en daarmee langzame vergisting gebruikt. Hierdoor wordt het fruitige karakter van de wijn benadrukt. Voor de complexere wijnen, is de vergisting op wat hogere temperatuur uitgevoerd. Ook blijven de schillen daarbij langer in contact met het sap, waardoor de extractie van kleur- en smaakstoffen intenser is. Duurt de vergisting bij de jonge, fruitige wijnen ongeveer een week, bij de complexere wijnen duurt die maximaal ongeveer een maand.

Informatie gebied:

De glooiingen van de Coteaux de Béziers liggen tussen de Middellandse Zee en het laaggebergte van de Haut Languedoc. Alles staat in die regio in het teken van wijn. Er wordt in het gebied veel geïnnoveerd op het gebied van wijnbouw. Dat is onder meer te merken aan de aangeplante druivensoorten. Er worden niet alleen die druivenrassen verbouwd die typisch zijn voor een warme streek als de Languedoc. Ook een druivensoort als petit verdot, die je meer zou verwachten in de koelere Bordeaux streek, wordt hier met succes aangeplant.Er is een vaak aanwezige wind vanaf de Middellandse Zee, die voor verkoeling zorgt. Dat proef je terug in de wijn, die naast een grote rijpheid ook zijn frisheid behoudt. Bovendien blijven de druiven De bodemsoorten in dit gebied zijn voornamelijk kalk en klei, in wisselende verhoudingen.

Wijnbeschrijving:

Deze wijn is een East Meets West blend; merlot en cabernet sauvignon zijn twee iconische druivensoorten uit de Bordeaux streek en de syrah is al even iconisch, maar dan uit de Rhône streek. In de Languedoc geven deze druiven door de zonrijke condities een volle en zeer sappige smaak aan de wijn. Dankzij de houtrijping van een jaar, kan deze wijn heel goed worden gecombineerd bij een maaltijd. Het is een wijn met een donkerrode kleur. In de neus ruik je zwart fruit, zoals bramen en pruimen. Ook laurier is te herkennen. In de smaak is de wijn bijzonder sappig en rijp. Doordat de druiven allen laat worden geoogst (waardoor ze al enigszins beginnen in te drogen) proef je in de smaak ook wat krentjes. Verder zijn er mooie, soepele tannines. Een lange afdronk met zo’n intense wijn is niet anders dan logisch!

Wijn/spijs combinatie:

Zoals gezegd is dit een heerlijke eetwijn bij bijvoorbeeld eendenborst, wild of rundvlees.