Pinord - Mireia Muscat / Gewurztraminer

2019, Catalonië, Penedès DO

Deze witte wijn is biodynamisch tot stand gekomen (behalve de 5% druiven van Sauvignon Blanc). Iedere druivensoort is apart gevinifieerd en daarna geblend. De wijn is lichtgeel met wat groene accenten. De neus is indrukwekkend omdat de drie druivenrassen allen aromatische soorten zijn. De aroma's komen je vanuit het glas al tegemoet. Het zijn bloemige aroma's van viooltjes en rozen. Daarnaast veel kruidige aroma's en van exotisch fruit. Deze accenten maken de wijn bij uitstek geschikt om te combineren met de Aziatische keuken.


Land:
Spanje
Jaartal:
2019
Regio:
Catalonië
Appelatie / Herkomst:
Penedès DO
Druivenras:
Muscat, Gewurztraminer, Sauvignon Blanc
Serveertemperatuur:
10-12°C
Biologisch:
  • Biodynamisch
  • Biologisch
12,95

12,04 per 6

+

Omschrijving

Informatie producent:


Het wijnhuis Mas Blanc is een tak van het grote Catalaanse wijnbedrijf Pinord, dat is gevestigd in de plaats Vilafranca del Penedès. Pinord maakte oorspronkelijk cava, de beroemde mousserende wijn die de wereld inmiddels heeft veroverd. Pinord is zich later ook gaan toeleggen op stille wijnen, maar deden dat aanvankelijk vooral in de Penedès wijnregio (die ligt ten westen van Barcelona). Inmiddels heeft Pinord wijnbedrijven in geheel Spanje (onder meer in Rías Baixas, Ribeiro del Duero, Rioja en Rueda). Sommige bedrijven zijn gekocht, sommige nieuw opgericht. Toen er in Catalonië wijnregio’s werden (her)ontdekt, startte men ook met wijn maken in Terra Alta, Montsant én Priorat.

Uit overtuiging dat een goed wijngaardbeheer betekent dat je voor balans in de wijngaard moet zorgen, pleegt Pinord biologische en zelfs bio-dynamische wijnbouw.


Informatie gebied:

Penedès is een oud wijngebied in Catalonië. Het is gelegen in het achterland van Barcelona en Vilafranca del Penedès is de wijnhoofdstad van de Penedès te noemen. Er komt veel en erg goede cava (mousserende wijn) vandaan. De laatste drie decennia is er een sterke verbetering bewerkstelligd van hun andere wijnen. Een firma als het wereldberoemde Torres heeft daarin het voortouw genomen. Die verbetering begon met het aanplanten van Franse druivenrassen, zoals chardonnay, cabernet sauvignon en merlot. Daarnaast staan er veel inheemse druivensoorten, garnacha voorop. Nieuwere technieken voor wijn maken (gebruik van temperatuur-gecontroleerde RVS vaten bijvoorbeeld) deed de rest. Nu komen er heel goede, karakteristieke en moderne wijnen vandaan, die op kunnen tegen de kwaliteit van hun mousserende wijnen. Vaak zijn de wijnen fijn en elegant van karakter.