Rood

2018 Frankrijk Languedoc-Rousillon
Couleur de Rouge is gemaakt van Grenache, Merlot en Cabernet Sauvignon. De Grenache zorgt voor kruidigheid en de Merlot zorgt voor fruit. De Cabernet Sauvignon zorgt structuur in de wijn. De wijnen uit de Couleur serie kenmerken zich in het algemeen als soepele en zuivere wijnen.
5,95

4,95 per 6

+
2018 Spanje Castilië-La Mancha
Dit is een toegankelijke wijn, gemaakt van de meest Spaanse onder de blauwe druivenrassen Tempranillo, aangevuld met Syrah en Merlot. De toegankelijkheid van de wijn, samen met de bescheiden prijs, zorgt ervoor dat dit een uitstekende wijn is voor alledag, een huiswijn dus. In de aroma's is vooral rood fruit te herkennen. De wijn is goed gemaakt, met een balans tussen het fruit en de soepele tannines. Al met al zorgt dat voor een goed gestructureerde wijn. Lekker fris (wel wat gekoeld drinken) en levendig met een mooie afdronk.
5,95

4,95 per 6

+
2014 Frankrijk Languedoc-Rousillon
Domaine La Grave Rouge is gemaakt van verschillende druivenrassen waaronder Grenache en Merlot. Een wijn met bite maar makkelijk drinkbaar en daardoor toegankelijk voor veel wijndrinkers.
6,50

6,05 per 6

+
2018 Chili Central Valley
De wijn is krachtig maar ook soepel en heeft aroma's van zwarte bosbes en rijpe kers. Goed te combineren met rood vleesgerechten. Goede en volle allround huiswijn die breed inzetbaar is.
6,50

5,81 per 6

+
2018 Zuid-Afrika Coastal Region
De Eigenaar van Waterkloof, Paul Boutinot, grapt weleens dat de wijnen van False Bay ervoor zorgen dat de containers voor de exportmarkten gevuld kunnen worden met de Waterkloof wijnen. Goede business-sense kan je het ook noemen. Toen wij de serie wijnen van False Bay proefden waren we direct onder de indruk van het individuele karakter en de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Deze wijnen voor iedere dag worden gemaakt door Nadia Barnard en haar kwaliteitsbewuste team in een Europese stijl. De druiven voor de Shiraz zijn afkomstig van wijngaarden uit Swartland en Paardenberg. Swartland zorgt voor de kracht, tannine en concentratie, Paardenberg zorgt voor het fruit en de frisheid. Bijzonder in deze prijsklasse is dat de druiven met de hand geoogst worden en dat de fermentatie zonder toevoeging van gecultiveerde gisten wordt gedaan, daarna rijpt de wijnen nog 6 maanden in grote houten vaten. In de geur vinden we tonen van zwarte bes, pruim, kers en tonen van zwarte peper. De smaak is krachtig zonder overdadig te zijn, donker fruit en zachte tannines in de afdronk. Op het etiket staat Shiraz (anders krijgt Paul Boutinot ruzie met zijn marketing-man) maar wat ons betreft meer syrah in stijl!
6,50

5,50 per 6

+
2018 Zuid-Afrika Swartland district
Eigenaar Paul Boutinot kocht deze wijngaarden met het min of meer inheemse druivenras Pinotage (een kruising van Pinot Noir x Cinsault) omdat de druiven ervan anders zouden verdwijnen in de anonieme wijnen van de vele coöperaties die dat deel van Zuid Afrika in de afgelopen jaren negentig rijk was. Hij wilde er betere en persoonlijkere wijnen van maken. De term Bush Vine slaat op de groeiwijze van de plant; hij staat zelfstandig als een bosje, in de vorm van een kelk. Machinematig plukken is er dan niet bij, de kwaliteit van de wijn wint bij de noodzakelijk handmatige pluk. Dit is een biologische sappige wijn, die vooral rood fruit prijsgeeft met kruidige accenten. De tannines zijn zacht en soepel.
6,50

5,50 per 6

+
2018 Frankrijk Languedoc-Rousillon
De Carignan was zeer populair in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw. En dat kwam in eerste instantie niet door zijn kwaliteiten maar doordat de druif een...
6,50

5,40 per 6

+
2019 Italië Sicilië
Deze wijn is gemaakt van 100% Nero d'Avola, een inheemse druif van Sicilië. Oorspronkelijk afkomstig uit het oostelijk gelegen Avola (de naam betekent: de zwarte van Avola), de druif is sindsdien op veel plaatsen op het eiland aangeplant. Met groot succes. De wijngaarden voor deze wijn liggen in de uiterste westelijke punt van Sicilië: uit de buurt van Trapani, waar een welkome zeebries waait die de hitte wat tempert. Begin oktober worden de druiven geoogst. Daarna worden de trossen ontsteeld en met zachte druk geperst. De temperatuur-gecontroleerde vergistingsinstallatie houdt de temperatuur op 28 graden, terwijl de wijn opgepompt wordt en over de hoed wordt gegoten om een goede extractie te verkrijgen. In de wijn valt op hoezeer de tannines (die toch fors kunnen zijn in een Nero d'Avola wijn) zacht en soepel zijn. Toch is de wijn voldoende gestructureerd, waarmee hij een prima maaltijdbegeleider is. Verder rode bessen, die hem mooi laten passen bij gerechten met rood vlees en tomaten.
6,95

6,46 per 6

+
2018 Chili Central Valley
Viña Tarapacá Viña Tarapacá werd opgericht in 1874, aan de voet van het Andesgebergte. Hier worden wijnen gemaakt die een meer dan honderd jaar...
6,95

6,46 per 6

+
2019 Chili Central Valley
De vergisting vindt plaats in roestvrijstalen cuves (gedurende 10 dagen) bij een temperatuur tussen 25ºC en 28º C om de fruitigheid te behouden en zoveel mogelijk kleur, geur en smaak uit de schillen te onttrekken. 30% van de wijn rijpt 4 maanden op houten vaten om een goede structuur te krijgen. Deze Merlot is een robijnrode wijn met een aroma van vers rood fruit, zwarte peper en iets warms als karamel. In de smaak wat kruidigs, beetje gedroogde pruimen en Tabac. Mooi in balans niet te krachtig Zachte rijpe tannines geven de wijn een beetje body maar storen niet in de afdronk.
6,95

6,46 per 6

+
2018 Chili Central Valley
De vergisting vindt plaats in roestvrijstalen cuves (gedurende 10 dagen) bij een temperatuur tussen 25ºC en 28º C om de fruitigheid te behouden en zoveel mogelijk kleur, geur en smaak uit de schillen te onttrekken. Een klein deel van de wijn rijpt op houten vaten om een goede structuur te krijgen. Donkere paars-rode wijn met een aroma van zwarte bessen en kersen, kaneel en vanille. In de smaak veel sappig fruit en een krachtige maar soepele afdronk. Heerlijk bij rood vlees, wild, Hollandse kazen of om gewoon zo los van genieten.
6,95
+
2018 Chili Central Valley
Viña Tarapacá Viña Tarapacá werd opgericht in 1874, aan de voet van het Andesgebergte. Hier worden wijnen gemaakt die een meer dan honderd jaar...
6,95

6,46 per 6

+
2018 Frankrijk Languedoc-Rousillon
Een heerlijk sappige "Bordeaux blend" Uit Zuid-Frankrijk. Gemaakt in een frisse stijl met heerlijke tonen van klein rood fruit, zoethout en tikje hout. Sappige doordrinker voor alledag.
6,95

6,46 per 6

+
2015 Portugal Ribatejano
Alentejo De streek Alentejo ligt ten noorden van Algarve en grenst aan Spanje. Dit wijnbouwgebied heeft maar weinig wijnbouw en de nadruk ligt...
6,95

6,46 per 6

+
2018 Frankrijk Languedoc-Rousillon
Een heerlijk volle en kruidige Syrah Uit Zuid-Frankrijk. De wijngaard heeft een zeer arme, lastig te bewerken bodem en wordt door de wijngaardwerkers daarom Cayenne genoemd.
6,95

6,46 per 6

+
2018 Argentinië Mendoza
De Bonarda druif kent zijn oorsprong in Noord Italië, daar komt de druif tegenwoordig nauwelijks nog voor. Italiaanse emigranten plantten de Bonarda aan in Argentinië en deze groeide mede door de ruime opbrengsten uit tot één van de meest populaire rode druiven van Argentinië. De kwaliteit van de Bonarda is de afgelopen jaren flink toegenomen doordat de opbrengst per plant is verlaagd. Een goed gemaakte Bonarda, zoals de Vida Organica, heeft lekker veel sap van zwart fruit, niet al te zware tannines en is licht kruidig. Deze wijn combineert gemakkelijk bij een BBQ, gourmet of bij goed gezelschap.
6,95

7,39 per 6

+
2019 Argentinië Mendoza
De Malbec kent zijn oorsprong in Frankrijk, waar hij nog steeds voornamelijk in de Cahors staat. Tevens wordt de Malbec gebruikt in sommige Bordeaux zoals Côtes de Bourg. Ook in een aantal gedeeltes van de Loire staat de Malbec aangeplant, alleen dan meestal onder de naam Cot. De Franse Malbec is wat minder gul en rijp dan zijn Argentijnse collega. Een goed gemaakte Malbec uit Argentinië is donker van kleur, vrij stevig van smaak met tonen pruimen, zwarte bessen, rijpe tannine, net zoals deze Vida Organica Malbec. De ideale partner voor bijvoorbeeld een ribeye.
6,95

7,39 per 6

+
2018 Spanje Castilië-La Mancha
7,50

6,98 per 6

+
2018 Italië Sicilië
Een perfecte combinatie van lokale traditie en moderne wijnproductie. De wijn is robuust en tegelijk fijn en zijdeachtig. In de neus rijp donker fruit zoals zwarte bessen maar ook iets van pruimen. De geuren komen terug in de smaak en geven een zacht mondgevoel. Drink deze wijn bij gemiddeld belegen kazen en Charcuterie. Ook een mooie combinatie met krachtig wild of gegrilde lamsrack.
7,50

6,98 per 6

+
2019 Italië Puglia
Miopasso is een kleine range wijnen gemaakt van autochtone Italiaanse druivenrassen. Het doel is om de traditionele stijl van de verschillende druivenrassen herkenbaar aan te bieden. Er wordt enkel gebruik gemaakt van moderne technieken om de nuances van de druivenrassen naar voren te brengen. De primitivo is een blauw druivenras uit Puglia (de hak van de Italiaanse laars) dat bij vele wijnliefhebbers goed in de smaak valt omwille van de goede drinkbaarheid en intense fruitigheid. Aangezien voldoende warmte een noodzakelijke voorwaarde is om deze druif helemaal rijp te krijgen is het zuiden van Italië haar ideale omgeving. In vergelijking met de twee andere lokale druiven negroamaro en uva di troia is primitivo misschien de meest consumentvriendelijke door zijn rijke maar zachte karakter. Het rijpe donker fruit zoals bessen en pruimen komt mooi tot uiting in zowel de geur als de smaak en voeg daarbij nog zachte tannines, een laag tot medium zuurgehalte en de succesingrediënten zijn bekend. Wel is het zo dat primitivo in de zuiderse zon zeer snel rijpt en gauw veel natuurlijke suikers ontwikkelt waardoor je na de gisting vaak een flink alcoholgehalte krijgt. Het zijn dus behoorlijk hartverwarmende wijnen. Uitstekend bij rijke pastagerechten.
7,50

6,98 per 6

+