Australië

2017 Australië South Australia Region
Een 100% shiraz wijn met een geur vol met zwarte bessen, rijpe kersen en licht kruidig, sappige aanzet vol van bosbessen rijpe kersen en wat mokka in combinatie met zachte tannines.
10,95

10,18 per 6

+
2018 Australië New South Wales Region
Fijne, soepele wijn uit Australië, waarin fruit, kruidigheid en doordrinkbaarheid de sleutelwoorden zijn.
6,50

5,50 per 6

+
2017 Australië South Australia Region
Een geur vol met zwarte bessen rijpe kersen en licht kruidig, sappige aanzet vol van bosbessen rijpe kersen wederom licht kruidig en zachte tannines. Een typisch Australische Shiraz iets meer sap en verteerbaar! Deze wijn combineert goed met krachtige vleesgerechten, bijvoorbeeld uit de oosterse keuken, wildgerechten en met Coq au Vin is deze wijn ook heerlijk.
9,95

9,25 per 6

+
2016 Australië South Australia Region
De stokken van de druiven die voor deze wijn zijn gebruikt, zijn oude bushvine planten. De druiven zijn gefermenteerd in cementen, open bakken en opgevoed op houten vaten. Deze wijn smaakt als een duurdere wijn dan hij is. Hij heeft een open bouquet van rood en zwart fruit, gecombineerd met kruiden en aardse tonen. In de mond doet hij rijp aan, zeer sappig. De rondeur van Grenache met een gestructureerde basis van Shiraz en het frisse sap van Mourvèdre. De wijn heeft een grote lengte en harmonie. Twee jaar na oogst begint zijn beste fase en hij kan daarna nog een paar jaar meer mee.
9,95

9,25 per 6

+
2014 Australië South Australia Region
De naam is afkomstig van de Australische vogel Kookaburra, een vogel die bekend is om zijn lachende geleid en zijn zwart-witte verenkleed. Dat laatste ded de wijnmakers denken aan de twee kleuren van de druiven voor deze wijn: de (donker)rode Shiraz en de witte Viognier. Ook in de bakermat van beide druivensoorten wordt er een beetje Viognier door de Syrah gemengd. Kenmerkend voor deze wijn is dat de most van beide druivensoorten gemengd worden voordat de fermentatie begint. Na de vergisting wordt de wijn overgebracht naar (Frans) eikenhouten vaten voor de oudering op hun eigen dode gistcellen. Men past geen filtering of klaring toe om geen aroma's te verliezen in het uiteindelijke product. Een combinatie tussen 85% Shiraz en 15% Viognier. Een gedeelte van de Shiraz die gebruikt wordt is van gedegradeerde Dead Arm druiven. Mooie wijn met donker rijp fruit en mint in de neus samen met wat kruidigheid. De smaak is krachtig en vol fruit van o.a. pruimen, cassis, zwarte bessen en een onderliggende toon van peper. Heerlijke lange krachtige afdronk. Meteen al op dronk, maar kan ook 4 of 5 jaar bewaard worden (mits onder de juiste condities opgeslagen).
20,50

19,07 per 6

+
2016 Australië South Australia Region
Deze Shiraz is gefermenteerd in open cementen bakken. De rijpng vond plaats in een combinatie van gebruikte en nieuwe Franse eikenhouten vaten. De wijn heeft een tijd op zijn eigen dode gistcellen gelegen (sur lie) en werd daarna niet geklaard of gefilterd om de aroma's zo veel mogelijk in de fles te laten komen. Het resultaat is een klassieke Shiraz uit McLaren Vale, Rijp en rijk rode bessensap met een grote lengte. Tannines waar je op kunt kauwen, maar dan wel heel soepele en rijpe tannines. Ook nog wat vanille aroma van de houtrijping en een pepertje. Bewaarpotentie.
15,50

14,42 per 6

+
2016 Australië South Australia Region
Opvallend genoeg noemt d'Arenberg deze wijn, hun absolute topwijn, naar het gevolg van een ziekte in een wijngaard. Deze ziekte, de schimmel Eutypa Lata, zorgt voor het afsterven van één arm van de wijnplant. Deze moet dan afgeknipt worden om verder verval te voorkomen. Het grote voordeel is echter dat alle energie en groeikracht nu naar de overgebleven arm gaat waardoor, mits goed aangepakt in de wijngaard, de kwaliteit er zeker niet onder hoeft te lijden. Integendeel, in dit geval neemt de concentratie in de druiven juist toe)! De druiven voor deze Dead Arm worden vergist in open cementen bakken en daarna wordt de wijn overgestoken in eikenhouten vaten, een mix van nieuwe en gebruikte Franse en Amerikaanse. In de worden ze op de dode gistcellen gehouden. De wijn werd niet geklaard of gefilterd om kostbare aroma's niet verloren te laten gaan. Deze wijn paart kracht aan elegantie en raffinement, waardoor The Dead Arm in de wereld een echte icoon-wijn is geworden. In de neus spat het rode fruit naar boven, evenals de kruidigheid. In de mond proef je zowel smakelijke tannines als heerlijk verfrissende zuren. Daarnaast proef je zwarte bes, granaatappel en pruim. Ook aardse tonen. Mits goed opgeslagen kan deze wijn vijftien jaar of ouder worden.
39,95

37,15 per 6

+
2015 Australië South Australia Region
De oude wijngaarden met Grenache zijn door de wijnmakers van d'Arenberg gered van rooien en dat betaalt zich in kwaliteit helemaal terug! Deze wijn is geheel gemaakt van deze oude stokken. Na het persen is de most gefermenteerd in oude Franse eikenhouten vaten. Dit is gedaan om de houtinvloed op de wijn heel gering te houden en de sap kwaliteiten op de voorgrond te zetten. De wijn heeft ook een sur lie rijping gehad (op zijn dode gistcellen gelegen). Voor botteling heeft geen klaring of filtratie plaatsgevonden om geen aroma's te verspillen. De uiteindelijke wijn heeft een redelijk volle body met veel bloedsinaasappelen in de neus. Verder vlezig rood fruit in de mond en kruiden. Een mooie zuurgraad en aanwezige, maar soepele tannines.
14,50

13,49 per 6

+
2017 Australië South Australia Region
De merkwaardige naam slaat op het door wetenschappers uitgeroepen geologische tijdperk waar we nu in zitten. Dat is gekenmerkt door plastic vervuiling, nucleaire en CO2 uitstoot. d'Arenberg doet actief haar best om haar eigen footprint zo klein mogelijk te maken. Iets anders dat opvalt is de naam van de gebruikte druif: Mencía, een druif die verder alleen in een klein gebied in het noordwesten van Spanje wordt verbouwd. Het is wel lef hebben van d'Arenberg om die naar Australië te halen. Maar ze hebben het gelijk aan hun zijde gekregen want deze wijn is beslist geslaagd te noemen. De druiven worden gefermenteerd in open cementen bakken. In Frans eikenhouten vaten vindt de verdere opvoeding plaats van de wijn gedurende 9 maanden. In de neus herken je zwart fruit, zwarte olijf peper en geroosterd vlees. De wijn is medium tot full bodied met flink wat kruidigheid in de smaak. Hij is verder redelijk strak en de tannines treden niet op de voorgrond. Eenmaal geopend heeft de wijn zuurstof gekregen en dan gebeurt er iets mee: er komt de geur van zoet fruit naar boven en de smaak wordt minder strak en juist soepeler. Wat overblijft, na de lange afdronk, is een heerlijk fruitige wijn. Jong drinken luidt het advies.
21,95 12,50

11,63 per 6

+
2016 Australië South Australia Region
De druiven voor deze wijn (Shiraz en Grenache) zijn gefermenteerd in grote open cementen bakken. De Het proces is voortgezet in Frans eikenhouten vaten, deels nieuwe en deels gebruikte. Ook hebben de druiven sur lie gehad: ze hebben een tijd doorgebracht op hun eigen dode gistcellen. Er heeft geen klaring of filtratie plaatsgevonden om de aroma's zo veel mogelijk in de wijn te houden. Het resultaat is een zeer aromatische wijn met aroma's van rood fruit en oosterse kruiden. Het is een medium body wijn en in de mond proef je aardbei, zwarte bessen en een vleugje rabarber. Er is sprake van een fijne balans tussen de zuren en tannines. Al met al een frisse en levendige wijn, die met de loop van enige jaren alleen nog maar zachter wordt.
15,50

14,42 per 6

+
2015 Australië South Australia Region
De wijn komt van wijngaarden met stokken van ongeveer 50 jaar oud. Deze stokken geven minder fruit dan jonge wijnstokken, maar wel veel geconcentreerder. Deze wijn geeft een mooie balans te zien tussen fruittonen en hartigheid (door de fraaie, bijna zoutige mineralen). Een intense geur van pruimen, zwarte peper, vanille en donkere chocolade. De smaak is zwoel met veel lagen fruit van kersen tot donker bosfruit en een heerlijke aardse toon. Deze volle body wijn combineert goed met krachtige vleesgerechten, bijvoorbeeld uit de oosterse keuken, en uiteraard diverse wildgerechten.
21,95

20,41 per 6

+