Rosé

2019 Frankrijk Languedoc-Rousillon
Couleur de Rosé is gemaakt van Cinsault, Grenache en Syrah. Een Rosé die qua stijl tussen de Rhône en Provence in zit. Mooi zacht, zonder aan kracht te verliezen.
5,95

4,95 per 6

+
2018 Frankrijk Languedoc-Rousillon
Een mooie, licht rosé kleur heeft deze wijn, waarin aardbeitjes en ander rood fruit de boventoon heeft. Een fijne terraswijn, maar ook ideaal bij een barbecue.
5,95

4,95 per 6

+
2018 Frankrijk Languedoc-Rousillon
Een veelzijdige, bleekroze rosé, deze wijn uit de Languedoc. Hij is heerlijk op het terras, maar ook bij een zomerse maaltijd. Sappig en kruidig!
5,95

4,95 per 6

+
2019 Zuid-Afrika Coastal Region
Een kenmerk van deze rosé is de lichtheid en elegantie van de wijn. Gemaakt van de Zuid-Franse druiven Cinsault en Mourvèdre lijkt hij in stijl op een Zuid-Franse rosé. Zowel wat betreft kleurt als smaak. Het fruit is heerlijk licht (aardbeitjes en framboosjes) en je proeft kruidigheid. De lichte zuren maken het drinkplezier af.
6,50

5,50 per 6

+
2019 Frankrijk Provence
Dé perfecte gris rosé huiswijn uit de Provence. De Gris des Seigneurs Rosé van Vignerons Estandon is het lekkerst als hij vers is.
6,75

6,28 per 6

+
2018 Italië Sicilië
Hoewel de bakermat van de Nero d'Avola in het zuidoosten van Sicilië ligt, bij de plaats Avola (letterlijk betekent de druifnaam: de zwarte van Avola), wordt dit druivenras sindsdien op veel meer plaatsen op het eiland verbouwd. Zoals in dit geval in het uiterste westen, bij de plaats Trapani, waar een zeebries voor verkoeling zorgt. De druiven voor deze rosé worden 7 a 10 dagen eerder geoogst dan de Nero d; Avola druiven die worden gebruikt voor de rode wijn. De reden is dat de zuurgraad in een roséwijn belangrijk is om het een frisse wijn te laten zijn. Je moet ze dus niet al te rijp plukken voor een goede rosé. De most komt maar kort in contact met de schilletjes van de druiven; zodoende krijgt hij zijn lichtroze / lichtrode kleur. Vervolgens komt de fermentatie op gang op een gecontroleerde temperatuur van 18 graden. De vergisting duurt 10 dagen. Het resultaat is een karakteristieke rosé met ladingen fris rood bessenfruit in de geur en smaak. Een levendige wijn die perfect is als aperitief, maar probeer hem ook eens bij garnalen.
6,95

6,46 per 6

+
2019 Chili Central Valley
Viña Tarapacá Viña Tarapacá werd opgericht in 1874, aan de voet van het Andesgebergte. Hier worden wijnen gemaakt die een meer dan honderd jaar...
7,50

6,98 per 6

+
2019 Frankrijk Languedoc-Rousillon
Philippe Nusswitz is een grote naam in de Franse wijnwereld, aanvankelijk als topsommelier. Sinds hij in zich in 2002 is gaan toeleggen op het maken van wijn, heeft hij ook daarin zijn talenten getoond. De lijn Pélous wijnen hebben het karakter van huiswijnen: breed inzetbaar, toegankelijk en heerlijk sappig. Heerlijk om zo te drinken of bij de maaltijd.
7,50

6,98 per 6

+
2016 Italië Abruzze
De druiven voor deze rosé komen van wijngaarden die op 300 meter hoogte liggen bij het dorp Loreto Aprutino. De druiven zijn 100% Montepulciano d'Abruzzo. De oogst gebeurde met de hand. De stokjes werden verwijderd voordat de fermentatie startte. De fermentatie gebeurde onder gecontroleerde omstandigheden in roestvrij stalen tanks. Na de eerste dag werden de schilletjes van de druiven uit de most gehaald om ervoor te zorgen dat de wijn niet te veel tannines zou krijgen en een lichte kleur zou houden. De kleur is dus licht robijnrood en je ruikt aroma's van framboos, zwarte kers en rood fruit. In de smaak proef je complex rood fruit tegenover een subtiele zuurgraad. Heerlijk voor in het voorjaar en mooi om te combineren met een lichte salade of met witvlees gerechten. Er worden jaarlijks 30.000 flessen van gemaakt.
7,95

7,39 per 6

+
2017 Zuid-Afrika Franschhoek district
8,50

7,91 per 6

+
NV Frankrijk Languedoc-Rousillon
Deze mooie rosé van Philippe Nusswitz heeft een prettige frisheid. Dat komt omdat de wijngaarden voor deze wijn op enige hoogte liggen. Hierdoor is er een redelijk groot verschil tussen dag- en nachttemperaturen, wat de frisheid ten goede komt. Verder is deze rosé gebalanceerd; dat komt omdat de wijngaarden verspreid liggen over verschillende bodemsoorten waardoor ze ieder een eigen karakter aan de druiven geven. Door de wijn van deze verschillende bodemsoorten te blenden, ontstaat een goede balans in de uiteindelijke wijn. De druivensoort is overigens grenache, een geurige en kruidige druif met weinig tannines (die zijn namelijk minder gewenst in een rosé wijn). De kleur is vrij bleek. De aroma's zijn voornamelijk die van klein rood fruit, citrus en bloemen. De smaak is licht, fris en opwekkend, juist wat je zoekt in een zomers glas rosé.
9,75

9,07 per 6

+
2018 Frankrijk Languedoc-Rousillon
Domaine Bassac werkt geheel biologisch en mede daardoor is dit een mooie, zuivere rosé. Gemaakt van grenache, cabernet sauvignon en vermentino, waardoor complexiteit in de wijn komt. Hoewel heerlijk om gewoon zo te drinken, gaat deze rosé door zes maanden houtrijping ook prima samen met een maaltijd.
12,95

12,04 per 6

+
2018 Frankrijk Provence
Top Rosé uit de Côtes de Provence Reeds in de 13e eeuw heeft de familie van Régine Sumeire zich gevestigd in de Provence. Grootvader Gabriel Sumeire...
13,95

12,97 per 6

+
2018 Frankrijk Provence
Top Rosé uit de Côtes de Provence Reeds in de 13e eeuw heeft de familie van Régine Sumeire zich gevestigd in de Provence. Grootvader Gabriel...
19,50

18,14 per 6

+
NVT Frankrijk Champagne
Deze rosé Champagne is zowel vol van smaak als elegant. Chardonnay zit er voor 60% in en de rest is Pinot Meunier. De dosage is 6 gram suiker per liter, wat hem een Brut Champagne maakt. Hij is duidelijk roze getint, heeft gekruide aroma's maar ook rode bessen. De wijn is zeer geschikt om hem te combineren met een dessert met rode bessen of cake.
39,95

37,15 per 6

+
2018 Frankrijk Provence
Top Rosé uit de Côtes de Provence Reeds in de 13e eeuw heeft de familie van Régine Sumeire zich gevestigd in de Provence. Grootvader Gabriel...
47,95
+