Sarmientos de Tarapacá - Chardonnay

2019, Central Valley

Chileense witte huiswijn van het bekende Chileense wijnhuis Tarapacá. Een wijn met veel herkenbare eigenheid van de druivensoort chardonnay. Citrus, tropisch fruit en wat vanille. Mooie prijs-kwaliteitverhouding.

Land:
Chili
Jaartal:
2019
Appelatie / Herkomst:
Central Valley
Druivenras:
Chardonnay
Serveertemperatuur:
10-12ΡC
6,25

5,25 per 6

+

Omschrijving

Informatie producent:

Alles begon in 1874 toen Viña Tarapacá de eerste wijn maakte. Een belangrijke mijlpaal voor Viña Tarapacá was 1992. Toen nam de kapitaalkrachtige Compañia Chilena de Fósforos S.A. (later de Southern Sun Wine Group) het wijnbedrijf Tarapacá over. Een ambitieus, 50 miljoen dollar kostend programma, zou Tarapacá samen met nog een aantal te verwerven bezittingen een belangrijke positie in de Chileense wijnsector moeten garanderen. Door deze overname werd het mogelijk om consumenten een grote hoeveelheid kwaliteitswijn met eigen karakter tegen concurrerende prijzen aan te bieden. De wijnen zijn in ruim 60 landen te vinden.


Informatie gebied:

Chili lijkt op een erg lage breedtegraad te liggen voor de productie van kwaliteitswijn (het ligt ruwweg op dezelfde breedtegraad als Noord-Afrika). Het is er alleen niet zo overdadig heet. Zowel de stille oceaan als de Andes oefenen een significante invloed uit op het klimaat van Chili. De 1400 km lange rug van Chili wordt gekoeld door een koude golfstroom die vanuit het Zuidpool gebied stroomt. Een tweede belangrijke verkoelende invloed op de wijngaarden is de koele lucht die 's nachts afdaalt van de Andes. Die is vooral te merken bij de wijngaarden die oostelijk liggen. Door deze invloeden is het verschil in dag -en nachttemperatuur ongebruikelijk groot. Dit zorgt voor het behoud van fruitige aroma's en zuren in de wijn. De Maipo Vallei is in Chili het gebied met de langste wijnbouwtraditie. Het wordt wel eens omschreven als de bakermat van de Chileense wijnhandel.


Wijnbeschrijving:

Tarapaca is een kwalitatief hoogstaand werkend wijnbedrijf. Dat een brede range aan wijnen maakt. Er wordt met bekende internationale druivenrassen gewerkt als Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot en Cabernet Sauvignon. Sarmientos Chardonnay heeft een mooie lichtgele kleur met de typische aroma’s van de Chardonnay. U vindt citrus, tropisch fruit maar ook tonen van vanille in de geur en smaak. Fris, met voldoende frisheid.


Wijn- spijs combinatie:

Het warme karakter van de wijn maakt deze wijn een uitstekende begeleider bij vis- en kip-gerechten, maar het is ook een prettig glas voor bij de borrel.