Tarani - Cabernet Sauvignon

2020, Sud-Ouest, Comté Tolosan IGP

Een aromatische, volle wijn, deze Cabernet Sauvignon uit de buurt van het Zuid-Franse Toulouse. De druiven hebben veel zon gehad en dat proef je! Rijp, jammy rood fruit voert de boventoon met daarnaast een likje vanile. Een wijn die uitnodigt tot doordrinken. Erg soepel.

Land:
Frankrijk
Jaartal:
2020
Regio:
Sud-Ouest
Appelatie / Herkomst:
Comté Tolosan IGP
Druivenras:
Cabernet Sauvignon
Serveertemperatuur:
14-16ŒŒ°C
5,95

4,95 per 6

+

Omschrijving

Informatie producent:

"Le groupe est meilleur que le meilleur du groupe” is het motto van Vinovalie. Letterlijk vertaald betekent dit: De groep is beter dan de beste van de groep. Deze sleutelwaarde van rugby is de leefregel van Vinovalie. Samenwerking is het delen van kennis en het bundelen van krachten. In deze tijd van de individualisme zoekt Vinovalie juist naar het collectief. Het verenigt vier coöperatieve kelders uit de Pays d'Ovalie, onderdeel van Comté Tolosan: de Vignerons de Rabastens, de Cave de Técou (Tarn), de Cave de Fronton (Haute-Garonne) en de Côtes d'Olt (Lot).

Op het etiket vind je een amfoor. Deze verwijst naar de gevonden amfoor bij Montans (in de buurt van Gaillac), Hierin werd nog voor onze jaartelling wijn gemaakt. Deze kruiken werden, gevuld met druiven ingegraven en na ruim een half jaar weer opgegraven. Zo ontstond de eerste versie van wijn. Tarani is figuurlijk de link tussen klassiek en modern, volgens de wijnmakers.

Informatie gebied:

De wijnen met herkomstbenaming Comté Tolosan kunnen komen uit Bigorre, Cantal, Coteaux et Terrasses de Montauban, Haute-Garonne, Tarn-et-Garonne. De naam is afgeleid van de stad Toulouse, de belangrijkste stad in dit gebied. Dit wijngebied wordt begrensd door de bergen van de Pyreneeën in het zuiden, het Centraal Massief in het noorden en oosten en de Atlantische Oceaan in het westen.