Valminor - Albariño

2017, Galicië, Rias Baixas DO

Deze witte wijn van de Albariño druif is aromatisch in de neus en bijzonder sappig in de mond. Hij is erg geschikt om bij schaal- en schelpdieren te drinken, maar ook heerlijk om zo te drinken.

Land:
Spanje
Jaartal:
2017
Regio:
Galicië
Appelatie / Herkomst:
Rias Baixas DO
Druivenras:
Albariño
Serveertemperatuur:
8-10ΡC
13,95

12,97 per 6

+

Omschrijving

Informatie producent:

Adegas Valminor, opgericht in 1997, is gelegen aan de monding van de rivier Minor in de O Rosal vallei in Gallicië, Noord-west Spanje. De regio is gekenmerkt door Keltische nederzettingen langs de zeekliffen en op de schiereilanden. De Keltische roots van het domein worden weergeven door de symbolen in het logo. Deze symbolen staan voor de essentiële pijlers van het wijnmaken, namelijk de zon, de lucht, het land en de regen. Met 35 hectare aan eigen wijngaarden, een selectie van terroir en fruit en het gebruik van de nieuwste technologieën, worden er karakterwijnen geproduceerd die niemand onberoerd laten. Internationale erkenning, aanwezigheid op de 'mooiste' gastronomische tafels ter wereld en een groeiende groep van trouwe volgers helpen Adegas Valminor naar de top van de Spaanse wijnindustrie.

Informatie gebied:

Het gebied Rias Baixas ligt in het uiterste westen van de provincie Galicië, in het Noord Westen van Spanje. De directe nabijheid van de Atlantische Oceaan houdt het klimaat hier relatief koel en, zeker voor Spaanse begrippen, behoorlijk nat. Geen wonder dus dat hier voornamelijk witte wijnen gemaakt worden. Tot enkele jaren gelden stond Galicië als wijnregio nauwelijks op de kaart. De wijn werd vooral in de regio zelf gedronken. Daar is de afgelopen jaren snel verandering in gekomen. Tegenwoordig staat Galicië voor modern, fris en aromatisch wit. Dat komt vooral door nieuwe wetgeving die het gebruik van kwaliteitsdruiven voorschrijft. Van inmiddels vrij bekende de raspaarden als Godello en Albariño tot vergeten druiven als de Albarin Blanco. Rias Baixas is de bekendste en belangrijkste DO van Galicië. Hier heerst de Albariñodruif. Hij wordt meestal gemengd met Loureiro, Torrontés, Caiño of Treixadura. De most gist in stalen tanks om de smaak zo groen en fris mogelijk te houden. De witte wijnen uit Rias Baixas hebben exotische tinten, kracht en zijn uitermate fris. Ideale begeleiders van verse zeevruchten, die in Galicië, pal aan de Atlantische Oceaan in overvloed voorhanden zijn.

Wijnbeschrijving:

Deze wijn wijn is helder lichtgeel van kleur en brengt wat de wijnboeken beloven: Een stuivend frisse geur van limoenen, groene appeltjes en meloen tegen een achtergrond van uitbundig bloeiende seringen. 'What you smell is what you get'. De smaak is mondvullend en heeft een vrij krachtige krokante bite.

Wijn/spijs combinatie:

Het is een goede begeleider van gerechten met vis en/of schaal- en schelpdieren.