Viña Tarapac፠- Cabernet Sauvignon

2018, Central Valley, Central Valley

Tarapacá heeft verschillende manieren van wijn maken. In deze serie wordt nadruk gelegd op het expressieve karakter van de druif en z’n frisse fruittonen. Deze druif is de bekende druif uit de Bordeaux. De spannendste druif voor de Maipo Valley met een wat wisselend karakter. Soms wat meer fruit en een ander jaar weer wat paprika en peper. De vergisting is in roestvrijstalen cuves (gedurende 10 dagen) bij een temperatuur tussen 25ºC en 28º C om de fruitigheid te behouden en zoveel mogelijk kleur, geur en smaak uit de schillen te onttrekken. 50% van de wijn rijpt enkele maanden op houten vaten om een goede structuur te krijgen.

Donkerrode wijn met paarse tonen. Intense geur met tabak, (donker)rood fruit en pruim. In de smaak mooi rond wat kruidigs, gebrande noten en tonen van chocola. Mooi in balans niet te krachtig. Zachte rijpe tannines geven de wijn een beetje body maar storen niet in de afdronk.

Land:
Chili
Jaartal:
2018
Regio:
Central Valley
Appelatie / Herkomst:
Central Valley
Druivenras:
Cabernet Sauvignon
Serveertemperatuur:
16-18°C
6,95

6,46 per 6

+

Omschrijving

Viña Tarapacá

Viña Tarapacá werd opgericht in 1874, aan de voet van het Andesgebergte. Hier worden wijnen gemaakt die een meer dan honderd jaar oude traditie vertegenwoordigen en tegelijk een eigentijdse elegantie reflecteren. De meeste wijngaarden zijn gelegen in Maipo Valley, de meest traditionele vallei in Chili, is tevens de kwalitatief beste vallei voor de productie van premium wijnen. een uniek ecosysteem zorgt voor ontwikkeling van wijnen van topkwaliteit, door zorgvuldige selectie van druiven van de juiste percelen worden wijnen verkregen van hoge kwaliteit met veel complexiteit en een goede balans. Viña Tarapacá heeft een constant hoge kwaliteit. Dit is mede te danken aan wijnmaker Ed Flaherty. Flaherty is in 2006 aangetreden als hoofd wijnmaker. Deze flamboyante Californiër heeft de koers flink bijgestuurd. Hij ontdekte in andere gebieden zoals Leyda, nieuwe wijngaarden om nog mooiere witte wijnen te maken. De bestaande wijngaarden werden onderzocht en deels opnieuw aangeplant met kwalitatief nog beter geschikte wijnstokken.

Wines of Chili

De wijnbouw in Chili is gestart door Spaanse kolonisten. Toch ziet men een Franse invloed. De wijn wordt vooral van typische Franse druivenrassen gemaakt. De druivenstokken zijn hier nog identiek en staan niet, zoals in de bijna alle andere wijngebieden, op Amerikaanse onderstammen. De meeste Chileense wijngaarden lopen als een slinger door het midden van een land. Ze liggen tussen de Andes en de kustgebergten. Het klimaat is er koeler en meer vruchtbaar dan in Argentinië. De Humboldt stroom vanuit de Stille Oceaan heeft een verkoelend effect. Dit is het sterkst de merken aan de kuststrook. Maipo Valley is een wijnstreek vlak bij Santiago. Het is de oudste en meest beroemde wijnregio van Chili, waar erg goede Cabernet Sauvignons en Syrahs van het land vandaan komen. Maipo Valley omvat drie kleinere productiegebieden. Alto Maipo grenst aan het Andesgebergte in het oosten. Central Maipo ligt in de vallei en Pacific Maipo bevindt zich het meest westelijk. Wijnen uit de koelere heuvels bevatten door de grote verschillen tussen dag- en nacht temperratuur een intens aroma. Central en Pacific Maipo zijn warmer. Wijnen uit Central Maipo hebben veel karakter en body en bevatten meer tannine. De wijnen uit Pacific Maipo zijn soepel en fruitig en kunnen het best jong gedronken worden. De grond is hier vruchtbaarder en de wijnen zijn daarom fruitiger van smaak.

Recensies

Geen berichten gevonden

Schrijf een beoordeling