Viña Tarapac፠- Gran Reserva - Sauvignon Blanc

2015, Aconcagua Valley, Leyda Valley

De Gran Reserva serie is het paradepaardje van Tarapacá. “Distinction”, daar gaat het om, wijnen van nivo, aanzien, kracht en elegantie.

Hoofdwijnmaker Ed Flaherty van Tarapacá vond de ideale bodem en ligging voor het maken van deze fantastische wijn in de koele vallei van Leyda gelegen in het westen van Chili. Door de ligging van Leyda, direct aan de oceaan zorgt de zeewind (van de koude Humboldt stroom) voor langdurig en traag rijpingsseizoen waardoor een frisse, minerale wijn met een expressief en stuivend karakter word gekregen. Het is een lust voor uw smaakpallet

De wijn is lichtgeel van kleur, in de geur fris en stuivend, fruitig met acaciahoning en witte perzik. In de smaak elegant als een Nieuw Zeelandse wijn met veel smaak. Limoen en groene appel aroma’s maar ook vol met zoete ananas. Droge opwekkende nasmaak die aanzet tot het nemen van nog een slok. Heerlijk als aperitief of bij koude visgerechten, avocado met garnalen, vitello tonnato of bijvoorbeeld groente met frisse dressing.

Land:
Chili
Jaartal:
2015
Regio:
Aconcagua Valley
Appelatie / Herkomst:
Leyda Valley
Druivenras:
Sauvignon Blanc
Serveertemperatuur:
10-12°C
15,50

14,42 per 6

+

Omschrijving

Viña Tarapacá

Viña Tarapacá werd opgericht in 1874, aan de voet van het Andesgebergte. Hier worden wijnen gemaakt die een meer dan honderd jaar oude traditie vertegenwoordigen en tegelijk een eigentijdse elegantie reflecteren. De meeste wijngaarden zijn gelegen in Maipo Valley, de meest traditionele vallei in Chili, is tevens de kwalitatief beste vallei voor de productie van premium wijnen. een uniek ecosysteem zorgt voor ontwikkeling van wijnen van topkwaliteit, door zorgvuldige selectie van druiven van de juiste percelen worden wijnen verkregen van hoge kwaliteit met veel complexiteit en een goede balans. Viña Tarapacá heeft een constant hoge kwaliteit. Dit is mede te danken aan wijnmaker Ed Flaherty. Flaherty is in 2006 aangetreden als hoofd wijnmaker. Deze flamboyante Californiër heeft de koers flink bijgestuurd. Hij ontdekte in andere gebieden zoals Leyda, nieuwe wijngaarden om nog mooiere witte wijnen te maken. De bestaande wijngaarden werden onderzocht en deels opnieuw aangeplant met kwalitatief nog beter geschikte wijnstokken.

Wines of Chili

De wijnbouw in Chili is gestart door Spaanse kolonisten. Toch ziet men een Franse invloed. De wijn wordt vooral van typische Franse druivenrassen gemaakt. De druivenstokken zijn hier nog identiek en staan niet, zoals in de bijna alle andere wijngebieden, op Amerikaanse onderstammen. De meeste Chileense wijngaarden lopen als een slinger door het midden van een land. Ze liggen tussen de Andes en de kustgebergten. Het klimaat is er koeler en meer vruchtbaar dan in Argentinië. De Humboldt stroom vanuit de Stille Oceaan heeft een verkoelend effect. Dit is het sterkst de merken aan de kuststrook.

Maipo Valley is een wijnstreek vlak bij Santiago. Het is de oudste en meest beroemde wijnregio van Chili, waar erg goede Cabernet Sauvignons en Syrahs van het land vandaan komen. Maipo Valley omvat drie kleinere productiegebieden. Alto Maipo grenst aan het Andesgebergte in het oosten. Central Maipo ligt in de vallei en Pacific Maipo bevindt zich het meest westelijk. Wijnen uit de koelere heuvels bevatten door de grote verschillen tussen dag- en nacht temperratuur een intens aroma. Central en Pacific Maipo zijn warmer. Wijnen uit Central Maipo hebben veel karakter en body en bevatten meer tannine. De wijnen uit Pacific Maipo zijn soepel en fruitig en kunnen het best jong gedronken worden. De grond is hier vruchtbaarder en de wijnen zijn daarom fruitiger van smaak.

Recensies

Geen berichten gevonden

Schrijf een beoordeling