Wijnproeverijen en cursussen

In ons sfeervolle proeflokaal in Rosmalen organiseren wij regelmatig proeverijen en workshops. Hieronder vind je informatie over de cursussen die we geven in 2019 en de verschillende thema-avonden. Ook kan je zelf een proeverij bij ons bespreken.

1. Zelf een proeverij bespreken

Voor groepen van 6 personen of minder kan je bij ons een vrijdagavond bespreken. Je wordt dan ontvangen aan de proeftafel in onze winkel. We proeven in 1 tot 1,5 uur 4 tot 8 wijnen, afhankelijk van het budget. Onze proeverij voor 6 personen of minder heeft een startbedrag van minimaal 90,-, maar je kan het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil! De proeverij zal plaatsvinden tussen 18 en 20 uur.

Voor groepen van 7 tot en met 15 personen kan je een afspraak maken voor een proefavond in onze winkel met een thema naar keuze. In principe zijn we alle avonden in de week beschikbaar, behoudens afspraken in onze privé-agenda. Onze proeverij voor 7 tot en met 12 personen heeft een startbedrag van minimaal 250,-, maar je kan het ook hier natuurlijk zo gek maken als je zelf wil.

Voor groepen van 16 personen of meer komen we op locatie, bij je thuis of bij je bedrijf. Prijs is op aanvraag, data in overleg.

Bel 073-5236070 voor meer informatie, of mail naar info@albertuswijnen.nl

2. Workshops

We bieden workshops aan met verschillende thema’s. Tijdens deze workshops worden er ongeveer 10 wijnen geproefd. De workshopavonden starten om 19 uur en duren ongeveer 2 uur. Aanmelden kan tot een week voor aanvang via info@albertuswijnen.nl of 073-5236070. De prijs wisselt per workshop. Workshops vinden alleen doorgang bij minimaal 8 deelnemers.

Wij werken met tickets die je toegang bieden tot de workshops. Je kunt de tickets voor de workshop bij ons ophalen in de winkel of per mail bestellen. Tickets kosten 5 euro per persoon. Dit bedrag wordt verrekend met de totaalprijs van de workshop. Tickets zijn verbonden aan een specifieke workshop. Kom langs in de winkel of bestel je tickets via info@albertuswijnen.nl

Donderdag 17 oktober: Workshop Spanje

Spanje is één van de vier klassieke Europese wijnlanden. De historie van de wijnbouw gaat al minstens 3000 jaar terug. Sindsdien heeft de wijnbouw zich bijna overal in Spanje gevestigd met als gevolg dat er iconische wijnen uit dat land komen. Beroemde wijnen komen uit onder meer de Rioja of de sherry-streek en de meeste wijndrinkers zijn ook bekend met cava. Maar er is zoveel meer! Als je bedenkt dat Spanje de laatste decennia belangrijke vernieuwende stappen heeft gezet in het produceren van wijn, dan is het logisch dat we een avond besteden aan dit geweldige wijnland.

Tijdens de workshop zullen ook andere aspecten van Spanje aan bod komen. Niet alleen zullen we stilstaan bij een aantal minder bekende streken en druivensoorten, ook zullen we een blik werpen op de landschappelijke schoonheid van nogal wat wijngebieden. Misschien inspireert dat tot het bezoeken van één van die prachtige wijnstreken!

Tijd: 19.00-21.00 uur

Kosten: 25 euro p.p. (alleen toegang met een ticket)