Wijnproeverijen en cursussen

In ons sfeervolle proeflokaal in Rosmalen organiseren wij regelmatig proeverijen en workshops. Hieronder vind je informatie over de cursussen die we geven in 2019 en de verschillende thema-avonden. Ook kan je zelf een proeverij bij ons bespreken.

1. Zelf een proeverij bespreken

Voor groepen van 6 personen of minder kan je bij ons een vrijdagavond bespreken. Je wordt dan ontvangen aan de proeftafel in onze winkel. We proeven in 1 tot 1,5 uur 4 tot 8 wijnen, afhankelijk van het budget. Onze proeverij voor 6 personen of minder heeft een startbedrag van minimaal 90,-, maar je kan het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil! De proeverij zal plaatsvinden tussen 18 en 20 uur.

Voor groepen van 7 tot en met 15 personen kan je een afspraak maken voor een proefavond in onze winkel met een thema naar keuze. In principe zijn we alle avonden in de week beschikbaar, behoudens afspraken in onze privé-agenda. Onze proeverij voor 7 tot en met 12 personen heeft een startbedrag van minimaal 250,-, maar je kan het ook hier natuurlijk zo gek maken als je zelf wil.

Voor groepen van 16 personen of meer komen we op locatie, bij je thuis of bij je bedrijf. Prijs is op aanvraag, data in overleg.

Bel 073-5236070 voor meer informatie, of mail naar info@albertuswijnen.nl


2. Cursussen

We bieden dit jaar drie cursussen aan, twee beginnerscursussen tot ‘Betweter in de Wijn’ van 5 avonden en een beginnerscursus PLUS van 5 avonden. Beide cursussen zijn erop gericht om mensen die van wijn houden wegwijs te maken in het doolhof dat de wijnwereld soms kan zijn. Onderwerpen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld; Wijn proeven, hoe pak je dat aan? En; Hoe herken je de verschillen tussen druivenrassen? Maar ook; Wat is nou kenmerkend voor een witte Bourgogne? Tijdens de lessen worden wijnen geproefd en wordt er ingegaan op de theorie. Het belangrijkste verschil tussen de beginnerscursus en de PLUS-cursus, is dat er bij de PLUS-cursus uit wordt gegaan van een bepaalde basiskennis. Dit kan een eerdere cursus bij ons zijn geweest of deelname aan verschillende workshops. De eerder opgedane kennis wordt verder verdiept en uitgebreid. Aanmelden kan tot twee weken voor aanvang via info@albertuswijnen.nl of 073-5236070. Cursussen vinden alleen doorgang bij voldoende aanmeldingen.

‘Betweter in de Wijn’ (beginnerscursus, 5 avonden)

Na afloop van deze cursus ben jij Betweter in de Wijn. Je weet nét iets meer dan de rest, en mensen gaan dingen over wijn aan je vragen. Bovendien voorzie je je vrienden en familie regelmatig van feitjes en weetjes over wijn. Gewenst en ongewenst. Je bent een echte Betweter! We werken dit jaar met twee parallelle groepen, groep A heeft cursus op dinsdagavond en groep B op woensdagavond. Inhoudelijk is de cursus hetzelfde.

Deze cursus heeft al plaats gevonden in januari en februari van 2019. De volgende cursus zal vermoedelijk in januari 2020 zijn. Je kan je hiervoor al vrijblijvend opgeven.

De cursusavonden vinden plaats in onze winkel aan de Harry Coppensstraat 40 in Rosmalen en duren van 19.00 tot 21.00 uur. Er zijn maximaal 15 plaatsen beschikbaar per cursus.


Beginnerscursus PLUS (5 avonden)

Je hebt al een bepaalde basiskennis over wijn. Je weet dat Chardonnay een druivenras is en dat Rioja een wijngebied in Spanje is waar voornamelijk rode wijn vandaan komt. Je bleef na je eerste wijncursus een soort 'honger' naar kennis houden. Je vraagt je dingen af als: 'Hoe maak ik een goede wijn-spijs-combinatie?' en 'Welke wijngebieden liggen nu precies waar in Italië en wat maken ze er?' Bij deze cursus kijken we goed naar de samenstelling van de groep cursisten en passen het niveau hierop aan.

Inhoudelijk ziet deze cursus er als volgt uit:

Dinsdag 30 april: Wijn en klimaat

Dinsdag 7 mei: Wijngebieden en bekende wijnen in Frankrijk

Dinsdag 14 mei: Wijngebieden en bekende wijnen in Italië

Dinsdag 21 mei: Oude wereld versus nieuwe wereld

Dinsdag 4 juni: Wijn en spijs

De cursus kost 165 euro. Dit bedrag is inclusief je eigen set van 4 Spiegelau glazen. Wekelijks ontvang je uitwerkingen van de lesavond die je kan opbergen in de cursusmap die je van ons ontvangt.

De cursusavonden vinden plaats in onze winkel aan de Harry Coppensstraat 40 in Rosmalen en duren van 19.00 tot 21.00 uur. Er zijn maximaal 15 plaatsen beschikbaar voor deze cursus.


3. Workshops

We bieden workshops aan met verschillende thema’s. Tijdens deze workshops worden er ongeveer 10 wijnen geproefd. De workshopavonden starten om 19 uur en duren ongeveer 2 uur. Aanmelden kan tot een week voor aanvang via info@albertuswijnen.nl of 073-5236070. De prijs wisselt per workshop. Workshops vinden alleen doorgang bij minimaal 8 deelnemers.

Met ingang van 1 november 2018 werken wij met tickets die je toegang bieden tot de workshops. Je kunt de tickets voor de workshop bij ons ophalen in de winkel of per mail bestellen. Tickets kosten 5 euro per persoon. Dit bedrag wordt verrekend met de totaalprijs van de workshop. Tickets zijn verbonden aan een specifieke workshop. Kom langs in de winkel of bestel je tickets via info@albertuswijnen.nl

In 2019 bieden we de volgende workshops aan:

Dinsdag 26 maart: Wijn en spijs, hoe combineer je wijn met eten?

Waarom past een Sauvignon Blanc eigenlijk niet bij wildstoof? Hoe maak je nou een goede combinatie met wijn en eten? Tijdens deze workshop gaan we in op de theorie achter het combineren van wijn en spijs en ervaren we wat er gebeurt als combinaties juist of onjuist zijn.

Tijd: 19.00-21.00 uur

Kosten: 35 euro p.p. (alleen toegang met een ticket)

Donderdag 18 april: Wijnproeven voor beginners

Het ziet er altijd heel indrukwekkend uit: Ome Harry die tijdens het jaarlijkse familiediner draait met zijn wijnglas, snuft, snuift en gorgelt met de wijn. Heeft dit nut? Of is het onzin? Tijdens deze workshop leer je waarom het nut heeft en hoe je dit zelf kunt aanpakken. We proeven verschillende wijnen en oefenen met het benoemen wat je proeft en ruikt. Zo geniet je nog meer van je glas wijn!

Tijd: 19.00-21.00 uur

Kosten: 25 euro p.p. (alleen toegang met een ticket)

Donderdag 13 juni: Franse wijn, hoe zit dat nou?

Er komt ontzettend veel wijn uit Frankrijk. Helaas is zelden duidelijk wat er nou precies in de fles zit die je koopt. De Fransen zetten er gewoon op ‘Côtes du Rhône’ of ‘Bordeaux’ en gaan er daarmee vanuit dat iedereen dan wel weet wat er in die fles zit. Hierdoor kiezen veel wijndrinkers eerder voor de duidelijke etiketten van de wijnen uit bijvoorbeeld Chili. Zonde, want uit Frankrijk komt heel veel moois! Tijdens deze workshop gaan we in op het lezen van de etiketten en het proeven van wijn uit verschillende Franse wijngebieden.

Tijd: 19.00-21.00 uur

Kosten: 25 euro p.p. (alleen toegang met een ticket)

September: Workshop door Jurriaan!

Onze nieuwe collega Jurriaan gaat deze maand een workshop verzorgen. Datum en inhoud volgen nog. Stuur ons een mail als je op de hoogte gehouden wil worden.

Tijd: 19.00-21.00 uur

Kosten: 25 euro p.p. (alleen toegang met een ticket)

4. Overzichtsproeverijen

Twee maal per jaar organiseren wij een mooie overzichtsproeverij met speciaal geselecteerde wijnen. Een goed moment om uw inkopen voor het komende seizoen te bepalen. Maar uiteraard ook een leuke gelegenheid om zelf of uw vrienden of kennissen met dé wijnspecialist van Rosmalen kennis te laten maken. Aan deze proeverij zijn geen kosten verbonden.