Wijnproeverijen en cursussen

In ons sfeervolle proeflokaal in Rosmalen organiseren wij regelmatig proeverijen en workshops. Hieronder vind je informatie over de cursussen die we geven in 2019 en de verschillende thema-avonden. Ook kan je zelf een proeverij bij ons bespreken.

1. Cursussen

We bieden dit jaar twee cursussen aan, een beginnerscursus tot ‘Betweter in de Wijn’ van 5 avonden en een gevorderdencursus van 5 avonden (waarschijnlijk september/oktober 2020). Beide cursussen zijn erop gericht om mensen die van wijn houden wegwijs te maken in het doolhof dat de wijnwereld soms kan zijn. Onderwerpen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: Wijn proeven, hoe pak je dat aan? En: Hoe herken je de verschillen tussen druivenrassen? Maar ook: Wat is nou kenmerkend voor een witte Bourgogne? Tijdens de lessen worden wijnen geproefd en wordt er ingegaan op de theorie.

Het belangrijkste verschil tussen de beginnerscursus en de gevorderdencursus is dat er bij de gevorderdencursus uit wordt gegaan van een bepaalde basiskennis. Dit kan een eerdere cursus bij ons zijn geweest of deelname aan verschillende workshops. De eerder opgedane kennis wordt verder verdiept en uitgebreid. Aanmelden kan tot twee weken voor aanvang via info@albertuswijnen.nl of 073-5236070. Cursussen vinden alleen doorgang bij voldoende aanmeldingen.

‘Betweter in de Wijn’ (beginnerscursus, 5 avonden)

Inhoudelijk ziet de cursus er als volgt uit:

Donderdag 19 maart 2020: Wijn proeven, hoe pak je dat aan?

Donderdag 26 maart: Hoe maak je wijn en waar komt het zoal vandaan?

Donderdag 2 april: Witte wijnen, proeven en herkennen

Donderdag 9 april: Rode wijnen, proeven en herkennen

Donderdag 16 april: Mousserende en versterkte wijnen

Na afloop van deze cursus ben jij Betweter in de Wijn. Je weet nét iets meer dan de rest, en mensen gaan dingen over wijn aan je vragen. Bovendien voorzie je je vrienden en familie regelmatig van feitjes en weetjes over wijn. Gewenst en ongewenst. Je bent een echte Betweter!

Bij voldoende belangstelling zullen we een tweede cursus ‘Betweter in de Wijn’ starten die parallel loopt aan de eerste, maar dan op een andere avond dan de donderdag.

De cursus kost 170 euro. Dit bedrag is inclusief je eigen set van 4 Spiegelau glazen en een cursusboek.

De cursusavonden vinden plaats in onze winkel aan de Harry Coppensstraat 40 in Rosmalen en duren van 19.00 tot 21.00 uur. Er zijn maximaal 15 plaatsen beschikbaar per cursus.

Gevorderdencursus (5 avonden)

Je hebt al een bepaalde basiskennis over wijn. Je weet dat Chardonnay een druivenras is en dat Rioja een wijngebied in Spanje is waar voornamelijk rode wijn vandaan komt. Je bleef na je eerste wijncursus een soort 'honger' naar kennis houden. Je vraagt je dingen af als: ‘Wat voor wijn kan ik verwachten als er een Rioja op de wijnkaart staat?' en 'Welke wijngebieden liggen nu precies waar in Italië en wat maken ze er?' Bij deze cursus kijken we goed naar de samenstelling van de groep cursisten en passen het niveau hierop aan.

Deze cursus gaat starten in september 2020; de precieze data zullen tijdig bekend worden gemaakt.

Inhoudelijk ziet deze cursus er als volgt uit:

Avond 1: Wijn en klimaat; wijngebieden en bekende wijnen in Duitsland

Avond 2: Wijngebieden en bekende wijnen in Frankrijk

Avond 3: Wijngebieden en bekende wijnen in Italië

Avond 4: Wijngebieden en bekende wijnen in Spanje en Portugal

Avond 5: Wijngebieden en bekende wijnen in de z.g. Nieuwe Wereld zoals Chili, Zuid Afrika en Australië

De cursus kost 170 euro. Dit bedrag is inclusief je eigen set van 4 Spiegelau glazen.

De cursusavonden vinden plaats in onze winkel aan de Harry Coppensstraat 40 in Rosmalen en duren van 19.00 tot 21.00 uur. Er zijn maximaal 15 plaatsen beschikbaar voor deze cursus.

2. Zelf een proeverij bespreken

Voor groepen van 6 personen of minder kan je bij ons een vrijdagavond bespreken. Je wordt dan ontvangen aan de proeftafel in onze winkel. We proeven in 1 tot 1,5 uur 4 tot 8 wijnen, afhankelijk van het budget. Onze proeverij voor 6 personen of minder heeft een startbedrag van minimaal 90,-, maar je kan het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil! De starttijd van de proeverij zal plaatsvinden tussen 16:30 en 18:00 uur.

Voor groepen van 7 tot en met 15 personen kan je een afspraak maken voor een proefavond in onze winkel met een thema naar keuze. In principe zijn we alle avonden in de week beschikbaar, behoudens afspraken in onze privé-agenda. Onze proeverij voor 7 tot en met 12 personen heeft een startbedrag van minimaal 250,-, maar je kan het ook hier natuurlijk zo gek maken als je zelf wil.

Voor groepen van 16 personen of meer komen we op locatie, bij je thuis of bij je bedrijf. Prijs is op aanvraag, data in overleg.

Bel 073-5236070 voor meer informatie, of mail naar info@albertuswijnen.nl

3. Workshops

We bieden workshops aan met verschillende thema’s. Tijdens deze workshops worden er ongeveer 10 wijnen geproefd. De workshopavonden starten om 19 uur en duren ongeveer 2 uur. Aanmelden kan tot een week voor aanvang via info@albertuswijnen.nl of 073-5236070. De prijs wisselt per workshop. Workshops vinden alleen doorgang bij minimaal 8 deelnemers.

Wij werken met tickets die je toegang bieden tot de workshops. Je kunt de tickets voor de workshop bij ons ophalen in de winkel of per mail bestellen. Tickets kosten 5 euro per persoon. Dit bedrag wordt verrekend met de totaalprijs van de workshop. Tickets zijn verbonden aan een specifieke workshop. Kom langs in de winkel of bestel je tickets via info@albertuswijnen.nl