Wit

2018 Duitsland Rheinhessen
4,95

4,60 per 6

+
2019 Frankrijk Côtes de Gascogne
Dé perfecte huiswijn uit de Côtes de Gascogne. De Colombelle Sélection van Plaimont Producteurs is het lekkerst als hij jong en vers is. Daarom drink je altijd de wijn van het jaar dat het meest recent is.
5,50

4,75 per 6

+
2018 Frankrijk Languedoc-Rousillon
De Kiwi Cuvée heeft naast de smaak van groene appels en kruisbessen ook tropisch fruit, zoals passievrucht. Het lage alcoholpercentage is ideaal voor lunches, borrels, feestjes, etc.
5,75

4,95 per 6

+
2019 Italië Veneto
Een keer wat anders dan een Sauvignon Blanc of Chardonnay? Met de Garganega haal je een originele druif uit Noord-Italië in huis. Breed geurend naar rijpe appels, de smaak is zacht en rond.
5,75

4,80 per 6

+
2019 Frankrijk Languedoc-Rousillon
Couleur de Blanc is gemaakt van Terret, Sauvignon Blanc en Chardonnay. Terret geeft de wijn rijp wit fruit naast de toets van kruisbessen en appels van de Sauvignon Blanc. Chardonnay biedt mooie zuren. Mooi fruitig en soepel van stijl.
5,95

4,95 per 6

+
2019 Spanje Castilië-La Mancha
Dit is een lekker toegankelijke wijn (van Verdejo en Sauvignon Blanc) die daarmee een breed publiek zal aanspreken. Het is om die reden dan ook een huiswijn geworden; deze wijn is bedoeld voor alledag. Het fruit in de wijn staat voorop. In dit geval heb je aroma's van frisse citrus en steenfruit in je glas. Het is een frisse en levendige wijn geworden die heerlijk is op een terras, maar toch ook bij het eten. De afdronk is lang.
5,95

4,95 per 6

+
2019 Frankrijk Languedoc-Rousillon
De Kiwi Cuvée Chardonnay is een aantrekkelijke en smaakvolle wijn met tonen van wit fruit en een toets vanille. Met deze Chardonnay heb je ideale allemansvriend te pakken.
5,95

4,95 per 6

+
2016 Frankrijk Languedoc-Rousillon
Domaine La Grave Blanc is gemaakt van 50% Chardonnay en 50% Sauvignon Blanc. Niet te uitbundig en daardoor een allemansvriend. Mooi fris en zit heel goed in elkaar.
6,50

5,20 per 6

+
2019 Spanje Castilië-Leon
De Fuente Milano van Bodegas Escudero is knisperend fris wit. De wijn bestaat uit 50% Viura en 50% Verdejo. Combineert uitstekend bij lichte zomerse gerechten en zomerse salades met citrus en meloen.
6,50

5,50 per 6

+
2019 Zuid-Afrika Coastal Region
De wijngaarden waar deze mooie, oude Chenin Blanc stokken staan, werden in de jaren negentig van de vorige eeuw door eigenaar van False Bay, Paul Boutinot gekocht om ze behoeden voor inkapseling door grote coöperaties. Coöperaties hadden in die jaren in Zuid Afrika niet zo'n goede naam omdat ze meestal onpersoonlijke massawijnen maakten. En Boutinot vond deze stokken van Chenin daar veel te goed voor. De wijnen van False Bay worden gemaakt op het Estate Waterkloof en zijn met natuurlijke gisten gefermenteerd. De term "slow" slaat op het vergistingsproces dat niet wordt versneld om de druiven maar zo snel mogelijk te kunnen bottelen. Boutinot laat de naatuurlijk loop zijn gang gaan; het neemt zes maanden in beslag van plukt tot fles. En dat proef je. De druiven zijn van nauwkeurig geselecteerde, voornamelijk biologisch werkende wijnboeren. De Chenin Blanc heeft een rijpe smaak van steenfruit en limoen. Veel structuur en lengte.
6,50

5,50 per 6

+
2018 Frankrijk Languedoc-Rousillon
Vermentino komt oorspronkelijk uit het zuiden van Italië maar komt ook voor in het zuiden van Frankrijk waar hij tot voor kort voornamelijk genoemd werd...
6,50

5,40 per 6

+
2019 Italië Sicilië
Dit is een fris-fruitige witte, biologische wijn die profiteert van een verkoelende zeebries die de hitte van Sicilië tempert. Er zit voor 60% van de inheemse druif Catarratto in deze wijn en 40% de internationaal bekende Pinot Grigio. Ze komen van een wijngaard in het uiterste westen van Sicilië, bij Trapani. Opmerkelijk is het verschil in oogst moment tussen de twee rassen: de Pinot Grigio wordt geplukt begin augustus en de Catarratto pas in de tweede helft van september. Beide soorten worden met de hand geplukt. Nadat ze druiventrossen werden ontsteeld, werden ze zacht geperst en vervolgens onder temperatuur-gecontroleerde condities (18 graden) vergist gedurende 3 weken. Er vond geen malolactische omzetting plaats om de frisheid in de wijn te behouden. De de fermentatie werden de twee soorten geblend en tot eind december op hun dode gistcellen opgeslagen. Hierdoor krijgt de wijn meer complexiteit. Het resultaat is een heerlijke wijn voor alledag als aperitief of als maaltijdbegeleider. Aroma's zijn vooral van citrus en tropisch fruit.
6,95

6,46 per 6

+
2019 Frankrijk Languedoc-Rousillon
Door de efficiënte en technisch hoogstaande productiemethode worden hier eerlijke en geconcentreerde wijnen gemaakt. Viognier in zijn pure vorm, abrikoos en perzik in de neus en een milde afdronk!
6,95

5,80 per 6

5,10 per 18

+
2019 Frankrijk Languedoc-Rousillon
Chardonnay komt in vele stijlen. Domaine de Castelnau maakt er één in een frisse en zuivere stijl. Tropisch fruit en een toets hout maakt het tot een harmonieus geheel. De afdronk is meer dan goed.
6,95

5,95 per 6

5,50 per 12

+
2019 Chili Central Valley
Viña Tarapacá Viña Tarapacá werd opgericht in 1874, aan de voet van het Andesgebergte. Hier worden wijnen gemaakt die een meer dan honderd jaar...
6,95

6,46 per 6

+
2019 Chili Central Valley
Viña Tarapacá Viña Tarapacá werd opgericht in 1874, aan de voet van het Andesgebergte. Hier worden wijnen gemaakt die een meer dan honderd jaar...
6,95

6,46 per 6

+
2014 Portugal Ribatejano
Alentejo De streek Alentejo ligt ten noorden van Algarve en grenst aan Spanje. Dit wijnbouwgebied heeft maar weinig wijnbouw en de nadruk ligt...
6,95

6,46 per 6

+
2019 Italië Sicilië
Grillo is een klassieke Siciliaanse druif samen met Catarratto en Inzolia. Het is één van de belangrijkste druiven voor de beroemde Marsala DOC wijnen. Naast de zoete Marsala wijnen worden er ook droge wijnen van Grillo gemaakt. De populariteit van deze wijnen is de laatste jaren aardig aan het stijgen. Het levert wijnen op met een goede body, rijk aan rijp wit en tropisch fruit, lichte kruidigheid en relatief laag in de zuren. Deze Grillo is daarop geen uitzondering. Een heerlijk ongecompliceerd glas wijn met een hoge plezierfactor. Ideaal als aperitief, maar vooral heerlijk bij een pasta vongole. Een andere goede combinatie is zeebaars gevuld met verse kruiden uit de oven.
6,95

6,46 per 6

+
2018 Spanje Castilië-La Mancha
7,50

6,98 per 6

+
2018 Frankrijk Languedoc-Rousillon
Philippe Nusswitz is een grote naam in de Franse wijnwereld, aanvankelijk als topsommelier. Sinds hij in zich in 2002 is gaan toeleggen op het maken van wijn, heeft hij ook daarin zijn talenten getoond. De lijn Pélous wijnen hebben het karakter van huiswijnen: breed inzetbaar, toegankelijk en heerlijk sappig. Heerlijk om zo te drinken of bij de maaltijd.
7,50

6,98 per 6

+